Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:19:05

На Чернігівщині виборців закликають: "Голосуй чесно – обирай гідних"

21.10.2014   12:27Агенцiя

«Голосуй чесно! – Обирай гідних» - тема прес-конференції, яка відбулася 20 жовтня за ініціативи Всеукраїнської мережі «Громадські ініціативи України», громадської організації “Чернігівскький освітній центр “Ініціатива” , Чернігівського відділення Комітету виборців України та Громадський сектор Євромайдану.

За словами організаторів,  інформаційна кампанія «Голосуй чесно - обирай гідних» проводиться майже на всій території України, і здебільшого охоплює невеликі міста, районні центри, селища та села. Її мета: мотивувати громадян прийти на вибори і надати інформацію про те, як розібратися у виборчих списках, перевірити «якість» кандидата та не дати можливості зманіпулювати виборцем.

Павло Пущенко, голова ЧОЦ «Ініціатива»  зазначив: «В цей момент вже сформовані групи волонтерів, які працюють на території всієї області. В рамках нашої інформаційної кампанії вони закликатимуть виборців не продавати свої голоси, а також бути пильними при виборі майбутніх депутатів. Нами розроблені роз’яснювальні листівки, плакати, інша продукція які, сподіваюсь, допоможуть виборцям.»
Зокрема активісти закликатимуть виборців перевіряти чи голосував той чи інший кандидат за закони, що вводили в України диктатуру, як себе поводив під час доленосних подій в Україні, чи кандидат є фаховою людиною, чи не заплямував себе в корупційних скандалах.

«Наші активісти звертатимуть увагу людей на популістів, що обіцяють виборцям «золоті гори». Такі горе-політики становлять не меншу небезпеку, ніж підкуп виборців.  Люстрація, війна, економічне та соціальне становище – на всіх цих темах кандидати в депутати активно спекулюють...Ми акцентуватимемо на цій проблемі.» - наголосив представник  мережі «Громадські ініціативи України»  Павло Пущенко

Особливу увагу громадські діячі приділятимуть виборам на мажоритарних округах. Адже саме через них, як показує багаторічний виборчий досвід на Україні, може зайти до парламенту «п’ята колона». Це обумовлено тим, що в маленьких містах та селищах людям складніше отримати повну інформацію про діяльність кандидата-мажоритарника, його політичні уподобання та професійний досвід. «Ця виборча кампанія досить коротка. На виборців одночасно спрямована шалена інформаційна хвиля із екранів телевізорів, радіо та газет. Додати до цього і зовнішню рекламу. І якщо на окрузі, приміром, 15-20 мажоритарників, то, зрозуміло, що пересічному громадянину дуже складно розібратися – хто є хто. Такий шквал інформації грає на руку недобросовісним кандидатам.» -  поділився своїми думками голова Чернігівського відділення КВУ Володимир Андрійченко.

Учасники прес-конференції закликали журналістів долучатися до акції і спільно інформувати виборців про те, як проголосувати чесно і обрати гідний парламент.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини