Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 08:53:12

Угорський короп "розгулявся" на Стрижні

21.10.2014   09:41Агенцiя

Цими вихідними річка Стрижень стала домівкою для більш ніж 3000 тонн риби, яку привезли із розплідника одного з районів області. Популяцію живності на Стрижні поповнив угорський короп, який досягає 20-25 кілограм. Зарибнення річки організувавкандидат у народні депутати України по округу № 205 Анатолій Долеско.

Випустили в річку не мальків, як це зазвичай роблять, а дорослих особин. На думку Анатолія Долеско, маточне поголів’я риб набагато ефективніше для розмноження. Понад 20% випущеної риби це короп дзеркальний, а решта ─ «звичайний». На думку Анатолія Долеска, подібні заходи дадуть можливість відновити втрачені рибні запаси та оживити річку. Короп – риба «спортивна», котра заманює любителів посидіти з вудкою. А таких на березі Стрижня зібралося кілька сотень.

Завзятий рибалка Василь Ужвій добре знається на видах риб, які водяться у Стрижні. Долею річки переймається вже давно. Каже, штучне зариблення життєво необхідне, аби покращити стан усієї річки.

Після зариблення річки Анатолій Долеско в невимушеній атмосфері поспілкувався з чернігівцями. А говорили про всяке: чим живе місто; що в першу чергу слід зробити; про політику; інфраструктуру вулиць та кварталів; розвиток туризму на Чернігівщині та інше. Безумовно, що розмова стосувалася й проблеми Стрижня. Анатолій Долеско вже розробив проект очищення річки. Зокрема, пропонує відновити насосну станцію, аби забезпечити подачу води з Десни, яка й убереже Стрижень від застою води.

Подібний проект уже розпочинали в радянські часи. І навіть роботу тоді розпочали - проклали кілька кілометрів труб для насосної станції, що проходили неподалік радіоприладного заводу. Але все так і лишилося до сьогодні. Продовження цієї справи Анатолій Долеско взяв під свій контроль.

Багато людей, які прийшли на рибне свято, дякували Анатолію Долеско за його турботу про звичайних людей та природоохоронні місця Чернігівщини. А зариблення Стрижня стало незабутньою подією цієї осені для всіх чернігівців та вагомим внеском для відновлення річки.

PR
 

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини