Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:47:27

Забезпечити належне функціонування господарського комплексу області у зимовий период

15.10.2014   06:46

Саме таке завдання поставив керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації, теплопостачальних підприємств та підприємств електро-, газопостачання в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман на черговому засіданні Антикризового енергетичного штабу, яке відбулося 14 жовтня.

- Забезпечення належного функціонування систем життєзабезпечення населених пунктів області має актуальний характер, особливо воно посилюється з початком опалювального періоду, - підкреслив Сергій Журман.

На сьогодні господарський комплекс області готовий до проходження опалювального періоду. Коли саме розпочнеться подача тепла житловому фонду та об’єктам соціальної сфери залежатиме від погодних умов. Наразі, Мінрегіонбуд спільно з Гідрометцентром здійснюють відповідний моніторинг та, у випадку надходження прогнозів щодо різкого зниження середньодобових показників температури зовнішнього повітря, доручить обласним державним адміністраціям забезпечити підключення тепла. Але, за прогнозами синоптиків, тепла погода на території України збережеться аж до початку листопада місяця.

В.о. голови обласної державної адміністрації наголосив, що Урядом жорстко контролюється питання виконання постанови Кабінету Міністрів України від 09.07.2014 №296, де областям доведено обсяги споживання природного газу. Тому, на його переконання, необхідно вживати всіх вичерпних заходів щодо заміщення та економії споживання газу.

- Економити потрібно сьогодні, оскільки при сильних морозах взимку маємо пройти пікові навантаження без жодних збоїв. Сьогодні необхідно все зробити для того, щоб не допустити виникнення аварійних ситуацій на системах життєзабезпечення, - додав він.

Актуальним також є питання забезпечення безперебійного постачання споживачам електричної енергії. Енергетики запевняють, що найближчим часом не планують відключати електрику а ні споживачам, а ні підприємствам. Проте, обіцяють доопрацювати графік відключень, враховуючи пропозиції облдержадміністрації. Але останнім часом почастішали випадки втручання в роботу систем електропостачання населених пунктів. Саме тому, енергетики попросили керівника області залучити до вирішення цієї проблеми працівників міліції. Адже через крадіжки та псування обладнання без електричної енергії залишаються цілі населені пункти області, лікарні, школи, дитячі садочки.

Підсумовуючи результати засідання, Сергій Журман звернув увагу керівників теплопостачальних підприємств на необхідність безумовного виконання затверджених графіків погашення заборгованості за спожитий природній газ, електричну енергію та здійснення розрахунків за спожитті послуги, а також реалізації заходів з економії енергоресурсів.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини