Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:42:34

База для майбутніх олімпійців

14.10.2014   14:51Агенцiя

У Чернігові сталася днями подія , на яку чекали упродовж 14 років спортсмени та тренери Чернігівської обласної ДЮСШ олімпійського резерву з лижних видів спорту.

Їхні мрії та плани колег з кількох районів області та й усієї України стали реальністю : 5 км траси для тренувань тепер зі світлом, навіть вночі можна з легкістю займатися спортом. Ініціатором цих перетворень став кандидат у народні депутати по 205 виборчому округу міста Чернігова Анатолій Долеско.

Щасливий повернувся після того, як подолав разом із відомими спортсменами 6 кілометрів пішки після відкриття освітленої траси на базі школи олімпійського резерву,- коментує важливу подію у спортивному житті країни Анатолій Долеско. - Хотілося перевірити самому, які ж умови відтепер створено для тих, хто мріє про встановлення олімпійських рекордів. Я ж пообіцяв нещодавно, що докладу максимум зусиль, аби це реалізувати. Відтепер саме тут буде діяти Всеукраїнський центр.
І це не лише його слова. Такими враженнями ділилися гості урочистостей, а це відомі тренери та діти, яких просто неможливо було відірвати від тренувань на новій трасі. Чернігівська траса відтепер «виборола» звання найкращої траси в Україні, говорить і чотирикратна призерка чемпіонатів світу Оксана Хвостенко.

Більше десяти років освітлення лижної траси залишалося болючим питанням. Адже тут тренується більше тисячі дітей. А в лісі наглядати за такою великою територією занадто дорого, розповідає директор бази Віталій Паршуков. І цим скористалися любителі легкої наживи. На початку 2000-х практично по всій довжині тренувальної доріжки порозбивали лампи, повідрізали дроти та розбили кілька стовпів.

Уявіть собі: більше 5 кілометрів ідеального покриття осінньої пори після 17.00 практично непроїзні. Надворі швидко темніє, у результаті діти часто падають, травмуються. Батьки вже навіть побоюються відпускати початківців на тренування, говорить біатлоністка Оксана Хвостенко. Зробити це за державний кошт нереально. Нині і культура, і спорт — на межі виживання. Усе тримається на ентузіазмі та вмінні виживати.

Завдяки сприянню Анатолія Долеско мрія багатьох маленьких спортсменів стала реальністю. До питання освітлення лижної траси підійшли дуже виважено. Навіть подбали про те, щоб вона була економною та не стала тягарем для нашої бази в подальшому. 5 кілометрів тренувального шляху розділили на кілька окремих зон, які можна почергово вмикати за потребою. Плюс до всього — якісні електродіодні світильники, які дозволять заощаджувати енергію. Також здійснено переоснащення освітлення тиру, стадіону та прилеглої до бази території .

Біатлоністка Оксана Хвостенко переконана: базі в Чернігові не буде рівних.

 

PR

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини