Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:12:55

Змінювати свої дані у списках виборців можна до 20 жовтня

14.10.2014   13:51

З 20 по 24 — через суд. Після 24 жовтня — марні клопоти.

Станом на 1 жовтня в Чернігівській області до Державного реєстру виборців внесено 862 тисячі виборців. Однак ця цифра не остаточна, оскільки процес реєстрації триває до 14 жовтня. Про це на черговому брифінгу в облдержадміністрації повідомив начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців Валерій Білоокий.

Він нагадав також, що існує кілька способів перевірити свої дані у реєстрі. Звертатися можна, по-перше, до дільничної виборчої комісії, куди списки виборців буде передано вже 14 жовтня. По-друге — до відділу ведення реєстру виборців (перелік відділів є на сайті ОДА або на сайті Держреєстру drv.gov.ua ). І по-третє, скориставшись особистим кабінетом виборця на тому ж таки сайті Держреєстру.
Внести зміни до даних про виборця або зареєструватися за іншим місцем голосування вільно можна до 20 жовтня. При цьому варто пам’ятати, що зміна місця голосування має бути вмотивованою і підтвердженою документально.

З 20 по 24 жовтня вносити зміни до списків виборців дозволено лише за рішенням суду. А от після 24 жовтня щось змінювати у них забороняється.

Тому Валерій Білоокий радить усім, хто невпевнений у правильності своїх даних, внесених до реєстру виборців, не гаяти час, відкладаючи все на останній день, а вже зараз робити необхідні корективи.

Значно спрощена процедура зміни місця голосування для переселенців зі сходу України та Автономної Республіки Крим. Щоб не втратити можливість віддати свій голос за ту чи іншу українську політичну силу, кримчанин чи житель Донбасу має звернутись за місцем тимчасового проживання (перебування) до органу ведення Державного реєстру виборців не пізніше ніж за 5 днів до дня голосування (20 жовтня включно). З собою потрібно мати паспорт, де вказане відповідне місце реєстрації. Заповнивши бланк заяви, необхідно отримати посвідчення про тимчасову зміну місця голосування. Тоді 26 жовтня можна прийти на вказану дільницю і проголосувати.

Начальник відділу адміністрування Державного реєстру звернув увагу на те, що, змінивши місце голосування, виборець обирає тільки за партійними списками. Бюлетень для виборів депутатів-мажоритарників йому не видається.

Валерій Білоокий запевнив, що місцеві органи державної влади роблять все необхідне, щоб вибори в області відбулись відповідно до законодавства, і кожен виборець мав можливість віддати свій голос за обрану політичну силу чи персону.
 

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини