Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:17:13

"Комітет захисту фінансових прав": ми домоглися відставки Гелетея

13.10.2014   13:42Агенцiя

Відставка міністра оборони України Валерія Гелетея, прийнята Президентом 12 жовтня, стала результатом активних дій родичів бійців АТО по захисту фінансових прав військових.

Про це розповіли в "Комітеті захисту фінансових прав громадян", активісти які підтримали бійців АТО і з рідних у відстоюванні прав на грошове забезпечення.
  
За даними активістів Комітету, соціальні протести на фронті викликав наказ Міноборони, за яким усі учасники АТО повинні були в терміновому порядку до 1 жовтня відмовитися від отримання грошового забезпечення на банківські карти, і отримувати зарплату або готівкою, або на карти "обраних" МО банків. При цьому, більшість захисників України оформляли зарплатні картки для того, щоб прогодувати свої сім'ї.
  

Активісти кажуть, що виконання корупційної постанови Кабміну, яка фактично позбавляє військових та інших працівників держсектора права вільно розпоряджатися своєю зарплатою, загрожує відставкою не тільки керівництву Міноборони а й інших відомств і регіональних адміністрацій.
  

Сьогодні в "Комітет захисту фінансових прав" звертаються тисячі бюджетників з Києва та інших регіонів, які не згодні з вимогами начальства про термінове відкриття зарплатних карт в нав'язаних "згори" банках. За словами активістів, столичні вчителі та працівники комунальних підприємств готують офіційне звернення до київського мера Кличко з вимогою скасувати незаконні рішення про масові перекази в "потрібні" властям банки зарплат бюджетників.

"Якщо Кличко прийшов до влади як політик, який веде Україну до Європи, то така Європа, де права робочої людини для мера порожній звук, нам не потрібна, - каже учитель однієї з Київських шкіл Володимир, який написав Володимиру Кличко офіційний лист з вимогою заборонити органам освіти насильний переказ зарплат вчителів в той чи інший банк. - Якщо ми не доб'ємося поваги своїх прав, то нам такий мер не потрібен ".

 

PR

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини