Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 21:32:19

Валерій Куліч: "Я за чесність в житті і політиці"

09.10.2014   10:26Агенцiя

Лідер передвиборної гонки в окрузі 205, висуванець партії «Блок Петра Порошенка» 8 жовтня відповів на запитання громадських організацій «Чесно» та «Опора», громадського телебачення та інших кандидатів в окрузі 205 під час «дебатів», які відбулися в прес-центрі «Чиста політика».

- Чому йдете до Верховної Ради?
- Я ніколи не був членом жодної партії, але зараз вирішив підтримати Президента Порошенка, адже не можу стояти осторонь. Єдиний шлях переламати ситуацію в країні – створити пропрезидентську більшість у парламенті, що дасть змогу сформувати дієздатний уряд. Парламент зможе прийняти необхідні реформи, а уряд їх провести. Бо досі у нас гілки влади діяли, як Лебідь, Рак і Щука. Є курс на євроінтеграцію, є стартегія реформ Президента 2020 - це наші дороговкази для роботи на наступні роки.

- Які основні завдання передвиборної програми?
- Децентралізація влади, проведення адміністративної реформи, роздержавлення комунальних ЗМІ та створення суспільного телебачення, забезпечення доступу українських товарів на світові ринки з перевагою сільськогосподарської продукції, подолання корупції, забезпечення енергетичної незалежності, збільшення витрат на оборону.

- Що передбачається у Вашій законотворчій роботі?
- Командою Президента Порошенка напрацьовано біля 60 реформ. Моя задача, щоб там була місцева проблематика. Наприклад, відновлення дії Закону про зону пріоритетного розвитку, тому що у нас великі території постраждали від чорнобильської катастрофи і без державної підтримки вони не піднімуться.

- Що для свого округу Ви плануєте зробити першочергово?
- У Чернігові треба провести адмінреформу шляхом ліквідації поділу на райони, що дасть змогу зекономити кошти, які виділяються на утримання Деснянської і Новозаводської районних у місті рад, провести ревізію використання бюджету і збільшить наповнення міського бюджету.
Друге: провести переоцінку комунального майна – ТЕЦ і «Обленерго». Комерційні структури його орендують за копійки. Також я організую незалежну експертизу комунальних тарифів, бо у їх собівартість включені витрати на чиновників і їх комфорт.

- Яким чином можна жити на невелику депутатську зарплату?
- Я зараз підписав меморандум з рухом «Чесно» і передав їм свою декларацію про доходи. Я створював і є власником досить великого аграрного бізнесу і не збираюся його продавати. Навпаки: якщо є десь буду використовувати своє депутатське становище для свого бізнесу – то громада через журналістів це побачить. Бо інакше кого ми дуримо, якщо депутат начебто віддає свій бізнес тещі, свату чи брату, а сам продовжує ним займатися. Закон забороняє депутату отримувати зарплату від свого бізнесу, але не зобов’язує його позбуватися. Передам свій бізнес в управління, але позбуватися не буду. Я виступаю за прозорість і чесність.

PR

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.