Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:14:44

Одинадцять з двадцяти кандидатів округу № 205 пройшли шість кіл… питань

09.10.2014   10:19Агенцiя

Громадянська мережа ОПОРА у партнерстві з Дискусійним клубом «Експертна думка» та Громадським телебаченням вперше в своїй практиці провели захід за безпосередньої участі всіх кандидатів в народні депутати.

Так, 8 жовтня відбулися дебати між одинадцятьома кандидатами на місце парламентаря за мажоритарним округом № 205, які відповіли на шість різнопланових питань.

Одинадцять з двадцяти кандидатів у рамках проекту коаліції місцевих громадських організацій вирішили використати нагоду зустрітися з своїми опонентами, а також проінформувати виборців щодо основних засад своєї передвиборної програми. Власні думки щодо проблематик, піднятих на дебатах, учасники висловлювали по черзі (в алфавітному порядку). Порядок виступаючих змінювався з кожним наступним поставленим питанням.


Чому кандидати йдуть у Верховну Раду України?

«Бізнесу не має місця у політиці» - основна теза кандидата Ігоря Андрійченка, який воліє за персональну відповідальність та політичну волю депутатів. Олександр Бей у чині народного депутати має намір відправити у відставку міського голову та виконавчий комітет, а також скасувати корумповані комунальні тарифи. Йде «щоденно працювати» у парламент Віктор Геращенко. Самовисуванець Володимир Грецький балотується з ціллю люстрації, а миру та єднання країни прагне досягти кандидат Світлана Живенко. Бути осторонь нинішніх подій не може перший космонавт України та кандидат в народні депутати Леонід Каденюк, тому і йде у Верховну Раду України. Сформувати пропрезидентську парламентську більшість, як дієздатний механізм впровадження єдиної державної політики, хоче кандидат Валерій Куліч. Задля адміністративної реформи йде у парламент самовисуванець Володимир Приходько, який вважає, що політичні партії своє віджили. Реалізувати принципи Радикальної партії Олега Ляшка стосовно того, що до влади має прийти досвідчена молодь, хоче Юрій Ткач. Едуард Шуман у разі обрання його буде лобіювати інтереси працівників бюджетної сфери під час своєї законотворчої діяльності. Натомість самовисуванець Олександр Ясь займатиметься інтересами всіх виборців мажоритарного округу № 205.


Напрямки законотворчої роботи – хто та які проблеми буде вирішувати

Озвучивши основні тези своєї передвиборчої програми під час відповіді на друге питання, учасники дебатів перейшли до конкретики, лімітованої заданими часовими рамками третього кола. Так, над механізмом відкликання народних депутатів та зменшенням їх кількості буде працювати висуванець від партії «Сильна Україна» Віктор Геращенко. Законопроекти з питань люстрації планує розроблювати пан Грецький. «Почути один одного – з цього має почати Верховна Рада» - так обґрунтувала свою позицію єдина серед учасників кандидатка пані Живенко. Конкретні законопроекти, що стосуються змін до Конституції України та економічної сфери, має Леонід Каденюк.
Внесенням місцевого компоненту у напрацьовані командою Президента України законопроекти буде займатися Валерій Куліч, якщо стане народним депутатом. Принцип представництва у радах різних рівнях буде відстоювати самовисуванець Володимир Приходько. Найближчим часом обіцяв презентувати свій законопроект, що також стосується реформування парламенту та питань представницької демократії, Юрій Ткач. Комуніст Едуард Шуман хоче ввести податок на розкіш. Натомість Олександр Ясь запевняє, що знає, як реформувати систему правоохоронних органів. В антикорупційному напрямку буде будувати свою законотворчу активність Ігор Андрійченко. Не вірить у Верховенство Закону кандидат Олександр Бей, а вболіває за реальне представництво громади у парламенті.


Місцева складова законотворчої діяльності – яка проблематика в пріоритеті?

Проблеми пасажирських автоперевезень, комунальні послуги ЖКГ, збереження старих та створення нових робочих місць, побудова сміттєпереробного заводу шляхом залучення інвестицій, адмінреформа в місті через ліквідацію новозаводського та деснянського районів, прозорість місцевої влади та питання децентралізації, впровадження інструментів участі громадян у місцевому самоврядуванні – питання, озвучені всіма учасниками заходу. Над законотворчим затвердженням згаданих механізмів та вирішенням зазначених проблем, відповідно до логіки існуючої виборчої системи, обіцяли працювати кандидати-мажоритарники.


Постскриптум

Виборчу кампанію у виборчому окрузі № 205 учасники заходу майже одноголосно назвали спокійною. Виключенням стали масові порушення Правил благоустрою міста Чернігові окремими кандидатами, які участь в дебатах, на жаль, не взяли. Крім всього, нещодавно встановлена заробітна платня народного депутата всіх учасників влаштовує.
До слова, наприкінці заходу був презентований аналіз використання коштів виборчого фонду станом на 5 жовтня 2014 року, наданий Громадянській мережі ОПОРА окружною виборчою комісією № 205.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини