Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:32:45

Анатолій Долеско: "Країні потрібні не паперові, а суттєві зміни на краще"

07.10.2014   16:24Агенцiя

У Чернігові відкрито громадські приймальні кандидата в народні депутати Анатолія Долеско.

Відтепер звернутися з проханням чи пропозицією до кандидата в народні депутата України Анатолія Долеско можна за адресою: м. Чернігів, проспект Миру, 27 та Доценка,17 9.00 до 17.00, без вихідних.

Працюватимуть тут, за словами керівника центральної приймальні Рашиди Шабаєвої, волонтери, юристи та люди, яким не байдужа доля древнього і славного міста над Десною ¬¬ − Чернігова.

Рашида Шабаєва повідомила, що на сьогоднішній день від початку відкриття вже звернулося кілька десятків мешканців обласного центру, а то й навіть такі, котрі проживають поза межами міста.

¬Більшість звернень, які надходять на адресу Анатолія Долеска через громадську приймальню стосуються тих питань, які потребують юридичного супроводження, тому перш за все в роботі приймальні зроблено акцент на досвідчених, кваліфікованих юристів. Вони допомагають правильно оформити документи, надають безкоштовні юридичні консультації чи радять як боротись з недобросовісними чиновниками.

За підсумками перших днів роботи стає зрозуміло, що найбільше звертаються люди з питань працевлаштування, ремонту доріг і під’їздів, виплати заощаджень, пенсій і зарплат, поновлення на роботі та інших.


Анатолій Долеско під час відкриття приймальні спілкуючись з виборцями наголосив, що без системних змін зараз не обійтися.
─ Країна потребує реально-позитивних, кардинальних, а не паперових змін. Має повністю оновитись вся вертикаль влади, ─ наголосив Анатолій Долеско. ─ Відкриття громадських приймалень — це лише ще один крок в моїй роботі. Завдяки цьому, вирішуватимуться багато питань та надаватиметься необхідна й дієва допомога багатьом мешканцям Чернігова. Я переконаний, що робота приймалень будуть ефективною та результативною, а люди насправді відчують мою підтримку та на ділі побачать мою роботу.

Під час офіційного відкриття громадської приймальні по проспекту Миру чернігівці, які прийшли зі своїми проблемами і сподіваннями на їх вирішення, поспілкувалися віч-на-віч з Анатолієм Долеско.


Від молодіжної політики до чистого довкілля

Як ставиться кандидат в депутати до молодіжної політики в країні взагалі і, зокрема, до проблем молоді безпосередньо в Чернігові, аби вона не виїжджала з міста? − цікавився Денис із Чернігова, на що Анатолій Долеско відповів:
− Проблеми молоді – це одне з основних питань, які одночасно з іншими, конче необхідно вирішувати. Але молодіжна проблематика може бути розв’язана при вирішенні певних умов. Одна з них – це децентралізація бюджету. Без цього ми будемо лише вести одні балачки, а треба, щоб були конкретні позитивні результати. Бо так не повинно бути, коли платники податків віддають до бюджету кошти, а вони майже всі кудись там йдуть. А потім місцева влада випрошує з центру копійки, аби хоч щось можна було зробити. Це – перше. Друге – розроблення ефективної програми для реалізації молодіжної політики. Один з головних чинників, як на мене, це повернути і впровадити в життя важливий принцип зайнятості, при якому в усі учбові заклади надавалися б замовлення-рознарядки на їх випускників. А на підприємствах-замовниках такі студенти матимуть змогу проходити відповідну практику. У моїй програмі виборчій цей пункт буде обов’язково і виконання його особисто контролюватиму.
Виборці цікавилися в Анатолія Долеско про те, коли ж нарешті буде вирішено питання з переробкою сміття в місті, бо площа в міському мікрорайоні Масани, куди його звозять, вже повністю переповнена. На це кандидат у депутати відповів, що про цю проблему він добре знає, бо сам же – корінний чернігівець, а тому вона, ця проблема, його теж хвилює. Тож пообіцяв, що питання із сміттяпереробкою у місті поза увагою не залишиться.


Як відродити підприємства

На запитання Олександра з Чернігова як кандидат у нардепи думає реанімувати чернігівські підприємства, Анатолій Долеско відповів:
─ Все залежить від ліквідності продукції, що випускається, бо сьогодні домінують, як відомо, ринкові відносини. Такі чернігівські підприємства, наприклад, як «ЧеЗаРа» і «Рапід» мають конкурентну продукцію, що користується попитом, тож є й відповідні замовлення від зацікавлених фірм та організацій. Ми будемо й надалі розширювати контрактну базу, яка в свою чергу, автоматично веде до збільшення робочих місць і відповідно до підвищення заробітної плати, без чого неможливо примножити свій життєвий рівень. У своїй подальшій діяльності я планую глибше розглянути весь потенціал промислового комплексу не тільки міста, а й всієї області. Я розумію, що це колосальний труд … Якщо продукція конкретного підприємства потрібна населенню, то ми будемо всіляко переконувати певні інституції, від яких залежить його подальша доля, щоб воно мало право на подальшу діяльність та свій розвиток. До того ж, підставлятимемо своє плече таким виробництвам.


Підходити огульно до люстрації не можна

Чернігівець Володимир цікавився поглядами кандидата в народні депутати щодо люстрації в країні. Відповідаючи на запитання, Долеско зазначив, що це дуже складна проблема і так само до неї треба й ставитися кожному з нас. Бо якщо такий закон набере правової сили, то на думку Долеско, багато чесних і сумлінних фахівців своєї справи несправедливо підпадуть під його суворі санкції. Він додав, що необхідно внести суттєві доповнення до цього законодавчого акту. Якщо його норми будуть реалізовані, то ми вже сьогодні у цей занадто складний час для країни ще й залишимося без правоохоронних органів, прокуратури, суддів, держчиновників. До всього цього можна ще й залишитися без тепла, електроенергії, газу та інших складових життєдіяльності. Якщо ми відповідальні перед суспільством, державою і врешті-решт перед собою, то допустити подальшої вакханалії ще й цим законом не можна. «Особи, які допустили грубе порушення законів та вийшли за межі нелюдських норм, необхідно й без цього закону «люструвати», але огульно викидати людей напризволяще ─ не допустимо будь кому. Професіонали своєї справи на місцях повинні працювати, а не кудись там викидатися. Такі мої глибокі переконання», ─ зауважив кандидат у депутати.
Багато ще на які питання виборців довелося відповідати Анатолію Долеско . А це і незадовільний стан доріг, незадовільні умови роботи на підприємствах, несвоєчасна виплата зарплат на деяких підприємствах, отримання коштів через банкрутство банку «Демарк» тощо.

Завітав до приймальні й мешканець із міста Горлівка Донецької області Іван. Він приїхав до Чернігова через війну на Сході нашої держави. Його сім’я сплатила всі кошти наперед за наймане житло, а більше коштів нема за що жити. Анатолій Долеско розпитав його про деякі нюанси і дав розпорядження працівникам громадської приймальні оформити детально запит громадянина з Горлівки та пообіцяв розглянути питання щодо допомоги у вирішенні працевлаштування або ж наданні державної фінансової допомоги.

Анатолій Долеско уважно вислухав й інших людей, дав вичерпні відповіді та зобов’язав працівників приймальні надавати йому щоденні інформаційні звіти, аби він особисто міг вникнути у проблемні питання, які порушують мешканці міста для найскорішого їх вирішення.

Надалі у громадській приймальні кандидат у народні депутати проводитиме й особистий прийом громадян відповідно до визначеного графіка.

Звернутись за консультацією чи вирішення певної проблеми можна за телефонами 931-555, 931-888 або за вищевказаними адресами.


Сергій Кордик

PR

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини