Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:43:29

Степан Дусяк: "Перейменовуватися, переходити і в той же час чогось досягати важко"

25.09.2014   07:54

24 вересня відбулася прес-конференція керівника обласної фіскальної служби в області Степана Дусяка. Журналісти дізналися про зміни що відбулися у податковій службі та побували у славнозвісному "кабінеті Лаврешова".

Офіційно призначений керівник новоствореної Державної фіскальної служби розповів, що зараз відбувається ліквідація Міністерства доходів і зборів, затверджується штатний розпис і найближчим часом всі працівники обласної податкової працюватимуть у новій структурі.
- Платники податків не повинні відчути що відбувається реорганізація і зміни у нашій структурі. Люди повинні відчути лише те, що наша робота стала кращою та ефективнішою, - наголосив Степан Дусяк.

За вісім місяців року до бюджетів різних рівнів зібрано 2 млрд. 247 млн. грн. Місцеві бюджети отримали 1 млрд 87 млн. грн.
Але те, що в порівнянні з минулим роком цифри збільшилися, не означає росту економіки. Вона практично не розвивається і майже не працює в умовах війни.
- Сподіваюся, що рік закінчимо достойно. Завершимо реорганізацію і нарешті будемо нормально працювати, – сказав Степан Дусяк. – Колектив щороку переживав якісь зміни. А перейменовуватися, переходити і в той же час чогось досягати важко.

За його словами скорочення цього разу не торкнуться колективу. Начальник чернігівської обласної фіскальної служби навпаки вважає, що у кожному районі має бути принаймні мінімальний підрозділ, бо роботи вистачить на всіх.

А от щодо змін у роботі з підприємствами та бізнесом Степан Дусяк вважає, що потрібно шукати компроміс. Щоб бізнесу стало зручно та комфортно працювати насправді, а не лише на словах.
- Ми стараємось зробити те, про що говоримо, а не існувати у двох паралельних світах, - наголосив головний податківець.

По завершенню спілкування Степан Дусяк запросив до свого кабінету, який дістався у спадщину від його попередника. Сказав, що відімкнути зачинені двері виявилося набагато простіше, ніж здавалося і, що обстановку кімнати не міняв. Єдине, що замінив – комп’ютер, щоб працювати, а не слідкувати за підлеглими.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.