Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:41:49

"Батьківщина" йде на вибори. Оновлена. Переформатована

15.09.2014   12:39Агенцiя

14 вересня відбувся XIII з'їзд Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", на який прибуло 184 делегати.

Також на з'їзді були присутні дипломати, зокрема голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінські, духовенство й видатні громадські діячі.

Делегати XIII з'їзду одноголосно затвердили програму, з якою партія йде на дострокові вибори парламенту. За словами заступника голови партії "Батьківщина" Івана Кириленка, програма затверджена за основу і робота над документом триватиме, щоб після перемоги на виборах вона була втілена в життя.

Також на з'їзді було затверджено кандидатів у депутати на 182-х мажоритарних округах. Уповноваженим представником партії у Центральній виборчій комісії обрано народного депутата Сергія Власенка.

Першим номером списку "Батьківщини" для участі у дострокових парламентських виборах з'їзд партії обрав українську льотчицю Надію Савченко, яка перебуває в російському полоні. Про це оголосила на з'їзді "Батьківщини" лідер партії Юлія Тимошенко.
"Перший раз за всю історію участі партії у виборах я не піду номером 1. Я уступаю цей номер тій людині, яка не просто гідна цього номера. Це сьогодні символ боротьби України за незалежність", - зазначила Юлія Тимошенко.

Зі сцени виступила рідна сестра Надії Савченко Віра. Вона зачитала лист Надії:
"Дякую, українці!
Саме важке для людини - це вибір… Мені самій ніколи не вистачило б сили зробити цей вибір самостійно. Дякую, що полегшили мій тягар.
Я почула думку 6 тисяч українців. Звичайно, це не вся Україна. Всю почую вже на виборах.
Я не стану розпилятися і слізно обіцяти… Правда в тому, що не знаю, як і що робити. Але не святі горщики ліплять. Будемо відновлювати і посилювати Україну разом. Я не злякаюся цієї роботи, це я вам обіцяю.
На вибори я піду разом з партією "Батьківщина", і не питайте, чому саме так! Не місце красить людину, а людина місце. Спробуємо разом прикрасити нашу Батьківщину - Україну. Дякую, Надія".

На пропозицію лідера партії з'їзд одноголосно проголосував за обрання Надії Савченко членом Президії Політради партії "Батьківщина".

Юлія Тимошенко заявила, що позачергові вибори - це можливість для України сформувати ефективну команду для забезпечення перемоги України і на фронті, і в тилу.

"Сьогодні наша команда переформатована і оновлена йде в новий бій: проти зовнішнього ворога - окупантів Кремля, проти внутрішнього ворога - всього старого, що не дає нашій країні жити. І ми з вами впевнено переможемо. Я в це вірю", - наголосила Юлія Тимошенко.

Також з'їзд "Батьківщини" затвердив партійний список для участі у дострокових парламентських виборах.
Першим номером, як вже було зазначено, стала українська льотчиця Надія Савченко.

Номер 2 списку - лідер партії Юлія Тимошенко, 3 - громадський активіст, герой Майдану, боєць батальйону "Азов" Ігор Луценко. 4 - голова фракції "Батьківщина" у чинному парламенті Сергій Соболєв. 5 - 26-річна юристка з Кембриджською освітою, учасник організації "Професійний уряд" Альона Шкрум. 6 - один з керівників Асоціації сільських та селищних голів, 34-річний Вадим Івченко.
7 - заступник голови партії "Батьківщина", екс-віце-прем'єр-міністр України Григорій Немиря.
8 - лідер "Батьківщини молодої" 33-річний Іван Крулько. 9 - ще один представник організації "Професійний уряд", яка об'єднує понад 3 тисячі випускників західних університетів, економіст, 31-річний Олексій Рябчин. 10 - комендант Майдану, громадський активіст, провідний політичний аналітик України Ігор Жданов.
Загалом делегати з'їзду затвердили партійний список, який складається з 225 осіб.

Місце в списку під номером 19 отримав народний депутат України Валерій Дубіль.
"Наш з'їзд проходив  у непростий для України час - в умовах війни. Але ми не самі. Адже на з'їзді були присутні представники Європейської народної партії. Це вкотре свідчить про те, що Україна не залишилася сам-на-сам з ворогом - європейці підтримують нашу державу на шляху до демократії! Я йду на вибори у Верховну Раду за партійним списком "Батьківщини", але це не означає, що моя рідна Чернігівщина залишиться поза моєю увагою - я як і раніше буду аналізувати і вирішувати проблеми нашого краю! Зараз потрібно об`єднати усі сили, щоб зберегти країну єдиною і неподільною. Потрібно зробити усе, щоб Україна перемогла. Наша команда оновлена йде в новий бій всього старого, що не дає нашій країні жити. І ми з вами впевнено переможемо. Україна переможе!" -  підсумував Валерій Дубіль.


Альона Макаренко

PR

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини