Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:05:18

Прокуратура — профспілки: рахунок ?:?

20.08.2014   09:11Агенцiя

Прокуратура області виграла справу по поверненню у державну власність готелю «Брянськ» у Чернігові і зараз триває судова тяганина по встановленню законного власника Будинку профспілок та навчально-методичного центру Федерації профспілок області по вулиці Шевченка. У 91-му році ці будівлі перейшли у власність вже української обласної профспілки.

Через 20 років прокуратура області схаменулася, що чотири об’єкти незаконно перейшли у власність приватних структур і Федерації профспілок. Основні аргументи прокуратури – будівлі, споруджені до 91-го ще радянськими громадськими організаціями, мають перейти у державну власність, бо нинішні власники їх не будували. У 2011 році державі повернули дитячий санаторій ім. Щорса у Сосниці, а вже четвертого серпня цього року суд виніс рішення по готелю «Брянськ» у Чернігові.

Начальник управління прокуратури області Лілія Федорченко говорить, що визнання права власності першою інстанцією по готелю «Брянськ» за державою було ще у 2011 році, і що три роки в судах вищих інстанції прокуратура це доводила. Лілія Федорченко акцентує, що перегляд законності прав власності торкнувся забудов до 1991-го року ще радянських часів, коли існувала державна соціалістична форма власності і на це майно працювали всі радянські люди, а власниками стали сторонні структури.

З того ж 2011-го року тривають суди обласної прокуратури з Федерацією профспілок Чернігівщини за дві будівлі по вулиці Шевченка. Прокуратура наполягає, що українська профспілка не є правонаступником радянської профспілки. Лілія Федорченко повідомляє, що ці забудови теж робилися профспілками УРСР. У 2001-му році частину приміщення Будинку профспілок передали у приватну власність страхового товариства «Гарантія», до того ж не відомо, чи отримали щось із цього члени профспілок.

Федерація профспілок області наполягає на тому, що законним власником будівель є профспілка, а не держава, яка не вкладала сюди коштів взагалі. Заступник голови Федерації Петро Чорнорот, з 74-го року член радянської профспілки, каже, що окрім нього в організації ще лишилися радянські профспілківці, на кошти яких все це зводилося, і додає, що хоче, аби ці будівлі служили захисту прав працюючих людей наступних поколінь.

З його слів, прокуратура вже три роки не може довести, що Будинок профспілок та навчально-методичний центр Федерації профспілок області належить державі, бо будувалися вони не за кошти держави, а на кошти членів профспілки.

Третього червня федерація профспілок виграла останнє засідання Київського господарського апеляційного суду, але прокуратура подала на касацію, справу поновили і 20 серпня буде чергове слухання.
Отже, доля профспілкових будівель поки не відома, але обидві сторони — і прокуратура, і профспілки — не збираються відступати.
За даними прокуратури, об’єкти, побудовані після 91-го року, як ось ці господарські споруди і автомобільна стоянка біля «Брянська», до державної власності не переходитимуть і залишаться акціонерному об’єднанню «Укрпрофтур».


http://chodtrk.com.ua/?p=16638

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.