Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:29:58

"Українські міста мають об'єднуватись, аби бути сильнішими"

16.08.2014   08:06

14 серпня делегація зі Львова на чолі з міським головою Андрієм Садовим перебувала із робочим візитом у Чернігові. Під час робочої зустрічі заступник Чернігівського міського голови Анна Романова та заступник Львівського міського голови Олег Березюк обговорили основні питання розвитку туризму та формування конкурентноспроможного на світовому ринку вітчизняного туристичного продукту.

У зустрічі взяли участь також депутат Львівської міської ради, радник Львівського міського голови Олег Лаврик, представники туристичних організацій Чернігова та засобів масової інформації.

Гості зі Львова розповіли, що над створенням індустрії туризму ретельно почали працювати з 2006 року. На їх переконання, "будуючи індустрію туризму, розбудовуєш насамперед своє власне місто, адже головними чинниками туристично привабливого міста є зрілість інфраструктури та привітна атмосфера у місті. А це, в свою чергу, створює зручні умови для життя його мешканців". Так, на сьогодні завдяки розвитку індустрії туризму у Львові з'явилось понад 10 тис. робочих місць. Зокрема, у минулому році Львів відвідали понад 1,700 млн. туристів.

Олег Березюк також повідомив, що у Львові створений туристичний альянс із рестораторів, готельєрів та інших підприємців, діяльність яких дотична до розвитку туризму. Альянс сьогодні оплачує всі необхідні промоції туристичної продукції, а з міського бюджету останні роки кошти на туристичну індустрію не виділяються.

Більш того, за його словами, кожного дня за допомогою альянсу зі Львова на схід України, де тривають військові дії, відправляються десятки тон гуманітарного вантажу для українських військових та мирного населення.

Анна Романова ознайомила львів'ян з основними напрямками та напрацюваннями розвитку туристичної галузі у Чернігові та зазначила, що у багатьох питаннях щодо створення туристичного продукту чернігівці використовували досвід великих міст України, особливо Львова. "Чернігів – стародавнє місто з багатою історико-культурною спадщиною, тож має величезний потенціал для розвитку туризму", - зазначила А. Романова.

Заступник Львівського міського голови наголосив на необхідності більш рішуче просувати на світовому ринку свій туристичний продукт аби вітчизняна туристична галузь стала невід'ємною складовою світового туристичного процесу. Отже, він запропонував створити свій власний східний (український) ринок туристичного продукту, який об'єднав би "стовпи української історії та легенд", зокрема: Дніпропетровськ, Запоріжжя (Хортиця), Одеса, Львів, Чернігів. Консолідувавши свої ресурси, ці обласні центри можуть створити власний павільйон на Лондонській, Берлінській або Шанхайській міжнародних туристичних виставках.
 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини