Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:44:21

Без змін до законодавства уладнати ситуацію з гуртожитками не вдасться

13.08.2014   11:14

Як вплинути на власників гуртожитків та що робити в разі їх категоричної відмови передавати гуртожитки в комунальну власність? Про ці та інші питання йшлося на засіданні комісії міської ради із забезпечення реалізації житлових прав громадян, які мешкають у гуртожитках, під головуванням першого заступника міського голови Миколи Миргородського.

«Працюючи над виконанням закону, ми допомагаємо людям, які мешкають у гуртожитках, отримати житло у власність. Я вдячний усім за роботу, яка проводиться в цьому напрямку», - звернувся М. Миргородський до учасників засідання.

Начальник управління квартирного обліку та приватизації житлового фонду Віталій Магдич поінформував про стан приватизації помешкань у гуртожитках за останні три роки. Так, по гуртожитку по вул. Кільцевій, 20 видано 136 свідоцтв на право власності, по вул. Бєлова, 8 – 72 свідоцтва, а по пр-ту Перемоги, 205 – 23 свідоцтва. «Мешканцям надається правова і методична допомога у питаннях приватизації», - прокоментував В. Магдич.

Комісія одноголосно погодила приватизацію ще кількох кімнат у вказаних вище гуртожитках. Відповідне рішення буде розглянуто на найближчому засіданні виконкому.

За словами заступника начальника управління ЖКГ Геннадія Луценка, постійно проводяться зустрічі з власниками гуртожитків, надсилаються листи з пропозиціями прийняти приміщення в комунальну власність, проте процес стримується саме через непоступливість теперішніх господарів гуртожитків.

Учасники засідання переконані, що подібна проблема постала скрізь у державі, і тільки законодавець може дати реальний правовий механізм для повноцінного забезпечення реалізації житлових прав громадян, які мешкають у гуртожитках.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини