Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:16:37

Штаб слухав Журмана і Лубенцова

08.08.2014   07:43Агенцiя

Обласний штаб національного спротиву заслухав інформації про свою роботу за перші 100 днів заступників голови обласної державної адміністрації Сергія Журмана та Костянтина Лубенцова, яких штаб рекомендував на ці посади.

Сергій Журман наголосив, що головна проблема, яку йому вдалося вирішити забезпечення ліками до 15 вересня хворих на гемодіаліз та діабет. Проте гострою лишається проблема виплати зарплат вчителям та медикам в останні місяці року - раніше дефіцит бюджету покривався з Києва. Але тепер, у зв'язку з війною, держава не може гарантувати цих виплат. В той же час заступник голови обласної адміністрації наголосив, що попри зняття вчителям доплат за кабінети, ставки будуть виплачуватися. А доплати за престижність вчительської праці залежать від наповнювання місцевих бюджетів. Сергій Журман висловився за оптимізацію )читай - закриття) малокомплектних шкіл, проте на заваді цьому стоїть відсутність автобусів для перевезення дітей у більші школи.

Костянтин Лубенцов розповів про рекордний урожай зернових, що очікується цього року, але справедливо зауважив: "А що від того людям?". Адже якщо власник "Кернела" сидить у Лондоні - то чи буде він дбати про дороги, школи, ФАПи в тих селах, на полях яких вирощено рекордний урожай?! Також він зауважив, що форвардні закупівлі, навколо яких зараз працює прокуратура, були укладені в той час, коли він та його команда стояли на Майдані, а не сиділи в кабінетах. І якщо інформація члена штабу Володимира Поліщука про величезні державні закупівлі зерна від структур Віктора Лазаря точні, то постає питання: як же опозиціонер міг здобувати їх у режиму Януковича?

Члени штабу цікавилися підготовкою до опалювального сезону без російського газу, про продаж українського зерна Росії, про виплати вчителям тощо. Дехто з членів штабу висловився проти закриття малокомплектних шкіл, бо це ставить хрест на існуванні тих сіл. Я ж назвав закриття початкових шкіл просто злочином проти майбутнього України. Інша річ, що й тримати 15 вчителів на 10 учнів також є дурницею, але якраз це питання влада може вирішити спокійно. Зрештою, не забуваймо, що три четверті видатних людей вийшли з села і дуже часто - з отаких малих сіл. Тож про якість знань не йдеться, не треба цим прикриватися.

Члени штабу також висловилися різко проти повільності кадрових змін і назвали дивним, коли нова команда толерує чиновників, які крали при Януковичу. Штаб висловив здивування і обурення, що такі діячі минулого режиму, як Білібаєв - генеральний директор ОДТРК "Сівер-центр" і Подорван - начальник Департаменту інфіормації, досі перебувають на державній службі.


http://siver.com.ua/news/shtab_slukhav_zhurmana_i_lubencova/2014-08-07-15158

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини