Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:42:34

Володимир Івашко: Система реагування на надзвичайні ситуації в області має діяти оперативніше

23.07.2014   06:12

На території області постійно виникають небезпечні події техногенного та природного характеру, наслідком яких є заподіяння збитків населенню, суб’єктам господарювання та державі загалом.

Найбільшою проблемою є те, що інформація про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій і подій від райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування надходить із запізненням.

Голова облдержадміністрації Володимир Івашко наголошує, що на даний час система реагування на надзвичайні ситуації в області майже не діє.

— Аналізуючи надзвичайні події на цих вихідних, а саме надмірну кількість опадів та буревій, я роблю висновок про слабку підготовку відповідних служб та нехтування своїми службовими обов’язками керівників районів, — вважає голова ОДА. — Більш того, нескоординовані дії служб та органів влади ставлять під загрозу безпеку і життя людей.

Враховуючи складні погодні умови, очільник області ставить вимогу щодо налагодження системи надання первинної інформації про виникнення надзвичайної ситуації (особливо в неробочий час) від сільради до органів виконавчої влади обласного рівня.

Також голова облдержадміністрації закликає керівників районів не стояти осторонь наслідків стихійного лиха та вживати усі необхідні заходи на упередження надзвичайних ситуацій.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини