Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:47:54

Особливу увагу - охороні довкілля Чернігівщини

17.07.2014   08:12

Питання реалізації державної політики у галузі охорони довкілля, проект обласної програми поводження з домашніми тваринами, виконання рішення обласної ради «Про створення комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради» обговорили учасники наради, яка відбулась 16 липня у Департаменті екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

У засіданні взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Костянтин Лубенцов, депутат обласної ради Арсен Дідур, представники Департаменту агропромислового розвитку ОДА, Держекоінспекції у Чернігівській області, Громадської ради при облдержадміністрації.

Як повідомила в.о. директора Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Катерина Тканко, Чернігівщина крім різноманітності природних і природно-антропогенних ландшафтів, має також складне поєднання екологічних проблем – від забруднення радіонуклідами, викидів та скидів забруднюючих речовин до питань якості міського середовища і транзиту та акумуляції забруднюючих речовин.

На початок року в області залишається не утилізовано 268,6 тонн непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин.

- У використанні засобів захисту рослин необхідне запровадження жорсткої сертифікації. У той же час держава не повинна платити гроші за утилізацію пестицидів, що здійснюється приватними компаніями, – зазначив Костянтин Лубенцов.

Не зважаючи на щорічне проведення на території області робіт по ліквідаційному тампонажу артезіанських свердловин, їх кількість не тільки не зменшується, а навпаки зростає. У 2013 році за кошти власників було проведено ліквідаційний санітарно-технічний тампонаж 31 артезіанської свердловини у 12 районах області.

Природно-заповідний фонд Чернігівської області нараховує 663 об’єкти, з них 23 - об’єкти загальнодержавного значення. Об’єкти природо-заповідного фонду займають площею 254,53 тис.га., що становить 7,7 % площі області.

Загальний обсяг видатків у поточному році за екологічними програмами оцінюється в 11 млн грн., з яких 5 млн повинно надійти з екологічного податку, а решта коштів з видатків на програми минулого року.

Йшлося на нараді і про проект Програми поводження з домашніми тваринами. За результатами моніторингу ситуації, яка склалась у Чернігівській області в сфері поводження з домашніми тваринами було встановлено, що прийняті окремими місцевими радами правила утримання домашніх тварин, у тому числі в м.Чернігові, не виконуються у зв`язку з відсутністю належного контролю за їх дотриманням.

За 6 місяців поточного року Департаментом екології та природних ресурсів було видано 34 дозволи на водокористування.

Актуальним на сьогодні залишається питання знешкодження біля 130 тис. тонн рідких промислових токсичних відходів у м. Чернігові.

З метою повного обліку та опису місць видалення відходів, а також для контролю за кількісним та якісним складом відходів в області ведеться реєстр місць видалення відходів. На початок року в ньому обліковувалось 370 об'єктів.

Директор комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради Анатолій Мороз акцентував увагу присутніх на необхідності зміни статусу закладу на комунальне підприємство та відсутність фінансування для проведення землевпорядних робіт.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини