Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 03:22:53

У Чернігівську область з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції перемістилося 1178 громадян України

17.07.2014   07:56

Станом на 16 липня у Чернігівську область з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції перемістилося 1178 громадян України (617 родин).

Під координацією регіонального та місцевих штабів з питань соціального забезпечення цих людей, більшість їх розселена у заздалегідь визначених місцях, а деякі виявили бажання зупинитися у родичів чи знайомих. Рятувальники зустрічають вимушених переселенців на залізничних та автовокзалах і супроводжують їх до місць тимчасового проживання. У даний час в області загальна кількість зарезервованих місць становить 1999.

Для звернення громадян працює «гаряча» телефонна лінія: у понеділок-п’ятницю з 8:00 до 17:00 за номером (0462) 72-40-95, цілодобово з 17:00 до 08:00 - (0462) 67-50-24. Також громадяни можуть цілодобово звертатися в Управління ДСНС в області за номером (0462) 65-25-41 або 101, де є технічна можливість переадресації дзвінка абонента до структурних підрозділів облдержадміністрації або громадських організацій до компетенції яких входить порушене питання.

Однак на цьому робота з вимушеними переселенцями не зупиняється. Рятувальники спільно з представниками місцевих органів державної виконавчої влади та Товариства Червоного Хреста України постійно відвідують місця розселення вимушених переселенців з метою надання їм допомоги із забезпечення речами першої необхідності, продуктами харчування та з’ясування соціальних проблемних питань, що потребують вирішення. Особлива увага приділяється родинам з дітьми.

Наразі органами виконавчої влади вирішено питання щодо продовження виплати державної соціальної допомоги та пенсій за місцем тимчасового проживання 45-ти родинам і 235-ти особам, працевлаштовані 24 особи, 33-м - призначена допомога по безробіттю, 6-м - відновлено втрачені документи. Влаштовано до загальноосвітніх навчальних і дошкільних закладів 69 дітей та 8 перебуває на оздоровленні у дитячих закладах. З місцевих бюджетів отримали фінансову допомогу для вирішення соціально-побутових питань 12 родин. У лікувально-профілактичних закладах надано допомогу 162-м особам. Загалом в повній мірі отримали необхідну допомогу вже 1126 осіб.

На території області створені та цілодобово працюють 2 пункти прийому вимушених переселенців: гуртожиток аграрного коледжу у м. Бобровиця на 70 місць (при необхідності може прийняти до 100 осіб) та навчальний пункт рятувальників на 15 місць.

З метою оперативного забезпечення людей, які вимушено переселяються із районів проведення АТО до Чернігівської області, на випадок їх масового заїзду в підрозділах обласного Управління ДСНС створено резерв продуктів харчування та речей першої необхідності.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.