Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:12:54

Виховання екологічної свідомості – спільна справа влади та громадськості

12.06.2014   07:43

Про організацію в Чернігові системної кампанії з утилізації небезпечних твердих побутових відходів та її інформаційно-просвітницьку складову йшлося на нараді за участю громадських активістів та керівників комунальних підприємств.

Як ефективно організувати збір відпрацьованих батарейок? За чий кошт відправляти їх на переробку до Львова, де працює єдине в Україні підприємство ДП «Аргентум»? Хто і як утилізує енергозберігаючі люмінесцентні лампи? Ці питання вирішуватимуться за координації спеціалістів міськради.

За словами заступника міського голови Анни Романової, у Чернігові вже певний час з ініціативи громадських активістів за їх власні кошти діє система збору відпрацьованих батарейок. «Це насправді серйозна проблема. Ми повинні визначитися з пунктами прийому відпрацьованих батарейок та поінформувати населення про їхні адреси. А головне – переконливо розповісти людям про шкоду, яку ці відходи завдають довкіллю і здоров’ю», - каже А. Романова.

Громадські активісти навели приклади європейської практики утилізації небезпечних відходів та поділилися власним досвідом вирішення цієї проблеми. Так, лише магазин «Адреналін» за півтора роки зібрав і відправив на утилізацію понад 400 кгвідпрацьованих батарейок. Ініціатори екологічного руху вважають, що більше зусиль потрібно приділити просвітницькій роботі, особливо – з дітьми і молоддю.

А. Романова запевнила, що інформаційній складовій і соціальній рекламі з цього питання буде приділена значна увага та висловила сподівання на подальшу спільну роботу з громадськістю.

Довідково: Звичайна пальчикова батарейка, як правило, містить ртуть, кадмій, нікель, кобальт та інші важкі метали. Лише одна використана батарейка, викинута на смітник, здатна забруднити 400 літрів води або 20 квадратних метрів ґрунту. Потрапивши до організму людини, ці отруйні речовини руйнують нирки, печінку, нервову систему тощо.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини