Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:22:35

ВИБОРИ 2014: Підготовка до виборів в області йде за планом

20.05.2014   07:10

Всі організаційні заходи з підготовки до проведення позачергових виборів Президента України 25 травня 2014 року в області проводяться у відповідності до календарного плану, затвердженого Центральною виборчою комісією.

Про це на традиційному брифінгу в облдержадміністрації повідомив начальник відділу адміністрування державного реєстру виборців апарату облдержадміністрації Валерій Білоокий.

Станом на 13 травня поточного року в Чернігівській області зареєстровано 863,4 тисячі виборців. Голосуватимуть вони у шести територіальних виборчих округах № 208-213 на 1102 виборчих дільницях (1058 – звичайних та 44 – спеціальних). За кількістю виборців в області налічується 581 мала виборча дільниця (до 500 виборців), 300 - середніх (від 500 до 1500 виборців) та 223 великі виборчі дільниці (від 1500 до 2500 виборців).

Всі шість окружних виборчих комісій забезпечені приміщеннями, інвентарем, зв’язком, обладнанням, необхідним для організації виборчого процесу та функціонування програмно-технічного комплексу інформаційно-аналітичної системи «Вибори Президента України». Проблеми з облаштуванням деяких дільничних виборчих комісій перебувають на стадії розв’язання.

Відділи ведення Реєстру в області забезпечили своєчасну підготовку попередніх списків виборців та іменних запрошень, а також передачу їх дільничним виборчим комісіям.

Зараз триває уточнення цих списків і відповідно до вимог законодавства 21-22 травня вони мають бути передані на виборчі дільниці.

Сьогодні, 19 травня, о 24.00 завершується термін подачі заяв для голосування за місцем тимчасового перебування та уточнення наявності прізвища виборця у списках для голосування. Як повідомив Валерій Білоокий, відносно зміни місця голосування до виборчих комісій області звернулися чотири з половиною тисячі громадян. Серед них — біженці з Криму, військовослужбовці, члени виборчих комісій.

Від 20 травня додавати себе до списків виборців громадяни України можуть лише за рішенням суду.

Відповідаючи на запитання журналістів, Валерій Білоокий зауважив, що процес формування виборчих комісій проходив цьогоріч в області особливо складно. Чимало комісій мають мінімально дозволений законом склад. Тому працювати людям, які не побоялись відповідальності, доведеться багато й напружено, щоб вибори в області відбулися на належному рівні.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини