Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:56:32

ВИБОРИ 2014: Команда Порошенка відхрестилася від опитувань із згадкою власного кандидата

15.05.2014   07:33Агенцiя

На теренах Чернігівської області під виглядом інтерв’юерів молоді люди вивчають настрої громадян. Свідком такого псевдодослідження у місті Щорсі (виборчий округ № 209) став довготерміновий спостерігач Громадянської мережі ОПОРА.

Опитування складається із трьох питань безпосередньо дотичних до волевиявлення громадян. За кого буде голосувати респондент, член його родини, та чи будуть опитувані голосувати за Петра Порошенка – питання, що формують «порядок денний» вочевидь заполітизованого інтерв’юера.

Оскільки такий вид роботи з виборцем прямо не порушує виборче законодавство, Громадянська мережа ОПОРА звернулася до Ірини Бекешкіної, директора фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, із проханням прокоментувати ситуацію з професійної точки зору.

«На соціологічне опитування не схоже. Скоріше, це робота штабу Порошенка із з'ясування настроїв. Бо до мене додому приходила жіночка з нашого дому і ставила точно такі самі питання. Мабуть, це було по всій країні. Але соціологія тут ні до чого», - вважає Ірина Еріківна.

У свою чергу, представник виборчого штабу Петра Порошенка в Чернігівській області Олександр Ломако спростовує причетність до зазначеної активності, класифікуючи інцидент, як роботу конкурентів. «Цим точно не займаються наші співробітники. У наших агітаторів і без того багато роботи: анонсувати зустрічі з Петром Порошенком, яка відбудеться у п’ятницю, працювати в палатках. І взагалі наш штаб не проводить агітацію «від дверей до дверей». Натомість штаб Юлії Тимошенко цим займається, бо до мене особисто підходив агітатор. Тому я можу спрогнозувати, що це контрагітація наших конкурентів із вивчення настроїв громадян».


Ольга Різенко, прес-секретар виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.