Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:19:12

З’їзд Партії регіонів підтримав кандидатуру Михайло Добкіна у президенти. ФОТО

29.03.2014   22:35

У Києві пройшов другий етап ХІV з'їзду Партії регіонів. У залі зареєстровано 406 делегатів і 215 запрошених. З Чернігівщини на з’їзд прибуло 14 представників. Найбільш відомі - перший заступник обласної організації Анатолій Мирошниченко, екс-перший заступник голови ОДА Станіслав Прокопенко та народний депутат Михайло Чечетов.

На з'їзді Партії регіонів відбулися запеклі суперечки через питання підтримки одного з декількох кандидатів на виборах. Частина регіоналів прагнули підтримати Сергія Тігіпка, але зрештою Партія регіонів висловила підтримку Михайлові Добкіну, який уже подав документи до ЦВК для участі у виборах ще 25 березня. "За" - 315 голосів. Кандидатуру Юрія Бойка підтримали 15 делегатів, Сергія Тігіпка – 35 делегатів, Олега Царьова – 1 делегат.

Кандидат у президенти України від Партії регіонів Михайло Добкін обіцяє повернути Крим Україні, а провину за анексію Криму поклав на діючу владу. За його словами, «нам потрібна інша політика. Ми маємо боротися не лише за повернення територій, а за серця і уми людей, що там живуть». «І якщо ці люди вирішать повернутися додому в Україну, тоді разом з людьми повернеться і територія Криму”, - сказав Добкін. Крім того, він додав, що має намір відновити повномасштабні відносини з Росією. “Будь-які, навіть найскладніші питання, мають вирішуватися за столом переговорів і новою дипломатією. Ми обов'язково знайдемо дієвий взаємовигідний компроміс по всіх гострих питаннях”, - сказав Добкін. Виступаючи перед голосуванням, Добкін закликав не на словах, а на ділі втілити в життя назву партії. "Я йду у владу, але передам її, наскільки можливо, в регіони", - сказав екс-губернатор Харківської області, підкресливши, що йому не з чуток відомо, як не вистачає регіонам повноважень для розвитку територій. Іншим завданням Партії Регіонів Добкін назвав об'єднання однодумців і повернення довіри виборців. Кандидат в Президенти від ПР закликав захистити всіх однопартійців і тих, хто підтримував партію. "Люди чекають на це", - заявив Добкін. "Поразки роблять нас сильнішими. Чим би не закінчилося, партію і виборців не покину", - заявив кандидат у Президенти.

Тігіпко побачив перетворення Партії регіонів у "приватне підприємство". «Я скільки міг, боровся, щоб зробити партію більш прозорою, більш демократичною, щоб рядові члени цієї партії могли говорити вільно, і щоб вона чула своїх виборців. На жаль, цього не вийшло». За його словами, три обласні організації мобілізувалися повністю, в той час як з інших областей взагалі не приїхали делегації. За його інформацією з 352 делегатів на з'їзд 120 осіб прибули з Донецької області, 90 осіб з Харківської області та 65 осіб з Дніпропетровської. "Зазвичай ці три організації мали одну третину голосів, а сьогодні це було дві третини голосів. Інші просто побоялися приїхати, бо з таким кандидатом потім додому можна не повертатися", – підкреслив Тігіпко. Він наголосив, що, попри пропозицію відмовитися від участі в передвиборчих перегонах на користь інших кандидатів від Партії регіонів, він знімати свою кандидатуру не буде. «Ні, ні, не дочекаються», - запевнив Тігіпко. Він запропонував зробити російську мову другою державною. У своєму виступі він також раптово перейшов на російську мову. Після чого підкреслив, що незалежно від рішення з'їзду знімати кандидатуру не стане, на вибори піде.
Юрій Бойко у своєму виступі заявив, що " Партії регіонів - це закрите акціонерне товариство", і створювало це ЗАТ з Партії регіонів Донецька обласна організація. Також Бойко заявив, що нікуди не виїжджав з країни і не боїться кримінальних переслідувань, а також не планує "кидати організацію".

Кандидат на посаду президента Олег Царьов на з'їзд Партії регіонів не приїхав.

У ході з'їзду Партії регіонів з критикою на адресу керівництва партії виступив регіонал Юлій Іоффе : "Чому ми дійшли до такого життя? Тому що ми всі в Раді спостерігали як знищується середній і малий бізнес. Я не знімаю з себе відповідальності. Ми були боягузами і дозволили себе залякати", - заявив Іоффе.

Структуру Партії регіонів змінено, скасовані керівні посади. Про це, спілкуючись із журналістами, заявив народний депутат України, член парламентської фракції ПР Нестор Шуфрич. Так, за словами політика, повністю ліквідовано всі керівні посади в партії, прийнято рішення про обрання іншої структури. Буде Політрада і Президія Політради. Ліквідовані посади Голови, Почесного голови, Першого заступника та заступників Голови партії, а також посада голови Політради.
Секретарем Президії Партії регіонів одноголосно обраний Борис Колесніков. Дане рішення було прийнято на з'їзді Партії регіонів одразу після того, як Партія регіонів затвердила Михайла Добкіна кандидатом в президенти від політичної сили.
До розширеного президіума увійшли Олександр Вілкул, Михайло Добкін, Олександр Єфремов, Борис Колесніков, Олександр Ледида, Дмитро Шенцев, Вадим Новінський, Володимир Рибак. Крім того два місця зарезервовані для керівників парторганізацій тих областей, які зберуть більше інших голосів за кандидата від Партії регіонів на виборах Президента України. Ще одне місце в розширеному президії займе представник молодіжного крила партії.

Делегати з'їзду Партії регіонів задовольнили прохання Віктора Януковича про вихід із партії і відкликали його з посади Почесного Лідера. Також із Партії регіонів виключені Микола Азаров, Сергій Арбузов, Олександр Клименко, Едуард Ставицький, Андрій Шишацький і Валерій Коновалюк. (Останній заявляє, що його виключення з Партії регіонів на з'їзді - провокація. Валерій Коновалюк повідомив, що прийняв рішення вийти з партії у 2012-му, і нагадує, що в квітні 2013 року також подав у відставку з посади радника президента України. «Вже два роки мене нічого не пов'язує з Партією регіонів).
Учасники з'їзду доручили Центральній контрольній комісії дати оцінку та притягти до партійної відповідальності депутатів усіх рівнів, які вийшли з фракцій Партії регіонів у місцевих радах. Цим же рішенням до реєстрації змін до Статуту обов'язки Голови партії поклали на Володимира Рибака.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини