Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:24:14

Депутати погодили проект порядку денного дев’ятнадцятої сесії обласної ради

26.03.2014   08:10

Відбулися засідання президії та постійних комісій обласної ради, на яких погоджено проект порядку денного дев’ятнадцятої сесії, яка відбудеться 28 березня. Засідання президії провів голова обласної ради Микола Звєрєв. В ньому взяли участь очільник обласної державної адміністрації Володимир Івашко, розробники окремих проектів рішень, працівники виконавчого апарату обласної ради, представники ЗМІ.

Першим на сесії вирішено заслухати питання «Про звіт про виконання обласного бюджету за 2013 рік», внесене обласною державною адміністрацією згідно з вимогами Бюджетного Кодексу України.

З метою створення комунального підприємства, яке буде займатися впровадженням інвестиційних проектів та інноваційних програм і механізмів для забезпечення економічного та соціального розвитку територіальних громад Чернігівської області, на черговій сесії депутати планують прийняти рішення «Про створення комунального підприємства «Консалтинговий центр «Сіверщина» Чернігівської обласної ради». Кандидатурою на посаду директора цього комунального підприємства запропоновано Наталію Каменську.

За словами голови обласної ради, створення такого підприємства дасть можливість залучати інвестиції, необхідні для розвитку регіону. Інвестиційні проекти потрібно формувати на рівні європейських стандартів, тому до роботи над ними долучатимуться відповідні фахівці.

- Якщо хоча б один із десяти проектів буде реалізований в цьому році, то новостворене комунальне підприємство не буде збитковим, - наголосив Микола Звєрєв.

Депутати підтримали проект рішення «Про Звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо запровадження в Чернігівській області пілотного проекту по реформуванню місцевого самоврядування». Даний проект внесено головою обласної ради. Документ враховує ініціативи Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, а також рекомендації Консультативно-дорадчої ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради, що включають і пропозиції, висловлені міськими та селищними головами області.

Цим зверненням, як зазначив Микола Звєрєв, обласна рада прагне домогтися від центральної влади отримати на законодавчому рівні підтримку проведення пілотного проекту на Чернігівщині щодо реформування місцевого самоврядування, децентралізації влади та перерозподілу фінансів на місцях.

Депутати погодили винесення на розгляд сесії питання «Про затвердження Програми фінансової підтримки підприємств агропромислового комплексу Чернігівської області через механізм здешевлення кредитів, що використані для придбання сільськогосподарської техніки та виробничого обладнання на 2014-2016 роки».

Програма розроблена Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації з метою покращання технічного забезпечення господарств сільськогосподарською технікою і, зокрема, шляхом фінансової допомоги з обласного бюджету щодо здешевлення відсотків по залучених кредитах. Для забезпечення Програми необхідно буде виділяти з обласного бюджету не менше 10 млн. грн. щорічно (упродовж 2014-2016 років).

Депутати також обговорили проект рішення «Про внесення змін до Програми оновлення та розвитку Менського зоопарку загальнодержавного значення на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 30 грудня 2010 року». Метою запропонованих змін до Програми є погашення кредиторської заборгованості за 2013 рік, що виникла в зоопарку у зв’язку з частковою неоплатою платежів органами Державної казначейської служби за виконані роботи у сумі 341,8 тис. грн.

В ході роботи до проекту порядку денного народні обранці включили питання «Про затвердження переліку видатків, що здійснюються за рахунок коштів, які надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва на 2014 рік». За рахунок коштів від втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, які сьогодні знаходяться на рахунку обласної ради, та можливих надходжень протягом року в загальній сумі 163,7 тис. грн., пропонується оплатити виготовлену в 2013 році технічну документацію по 26 населених пунктах Козелецького, Коропського, Куликівського та Ніжинського районів.

Серед інших, обласна рада планує на сесії прийняти рішення «Про проект «Прилуцький гуманітарно-педагогічний коледж ім. І.Я.Франка – партнер територіальної громади у залученні населення до активних занять фізичною культурою та спортом» Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування».

Розробники Проекту пропонують здійснити модернізацію майданчика коледжу та організувати на його базі фізкультурно-оздоровчу та просвітницьку роботу на засадах волонтерства та благодійності.

На черговому пленарному засіданні також розглядатимуться два питання щодо реорганізації шкіл-інтернатів, внесені за поданням управління освіти і науки облдержадміністрації: «Про реорганізацію Чернігівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступенів Чернігівської обласної ради шляхом її перетворення у комунальний заклад «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради» та «Про реорганізацію Березнянської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату I-II ступенів Чернігівської обласної ради шляхом перетворення у комунальний заклад «Березнянський багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради».

Під час сесійного засідання депутати планують порушити перед Кабінетом Міністрів України клопотання щодо передачі у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області майнового комплексу готелю «Слов’янський» в м. Новгород-Сіверський Чернігівської області. Даний проект рішення вноситься з метою збереження вищезазначеного готельного комплексу та забезпечення його належного функціонування.

На президії до проекту порядку денного чергового пленарного засідання обласної ради також були внесені питання:

- «Про створення регіонального ландшафтного парку «Ялівщина»;

- «Про Програму формування регіональних ресурсів продовольчого зерна Чернігівської області на 2014-2015 маркетинговий рік»;

- «Про погодження лімітів використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів (березового соку) на 2014 рік»;

- «Про припинення права постійного користування та надання в оренду земельної ділянки рекреаційного призначення приватному підприємству «Сирний Дім»;

- «Про віднесення селища Заводське Олешнянської сільської ради Ріпкинського району Чернігівської області до категорії сіл»;

- «Про внесення змін до рішення обласної ради від 18 червня 2013 року «Про заснування звання «Почесний громадянин Чернігівської області»;

- «Про внесення змін до рішення обласної ради від 24 листопада 2010 року «Про обрання постійної комісії з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери»;

- «Про внесення змін до рішення обласної ради від 30 грудня 2010 року «Про структуру виконавчого апарату обласної ради»;

- «Про управління корпоративними правами Чернігівської обласної ради»;

- «Про звернення до судів»;

- «Про доручення голові обласної ради внесення клопотань щодо нагородження Почесною грамотою, Грамотою Верховної Ради України, щорічною Премією Верховної Ради України педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів, Почесною грамотою Кабінету Міністрів України» та інші.

Також депутати погодили включити блок питань щодо управління комунальною власністю, депутатські звернення, запити та відповіді на них.

На завершення засідання, до членів президії звернувся голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко, який закликав депутатів обласної ради максимально допомагати військовим частинам, що дислокуються на території області. Також керівник повідомив, що до виконання службових обов’язків вже приступив новий начальник управління УМВС в області Олег Демченко. Це, за його словами, повинно позитивно вплинути на покращання криміногенної ситуації в регіоні.

Після роботи президії відбувся підхід голови обласної ради Миколи Звєрєва до преси. Він прокоментував журналістам низку документів, що будуть винесені на розгляд пленарного засідання обласної ради, та відповів на їх численні запитання. Користуючись нагодою, Микола Звєрєв, також повідомив через ЗМІ, що його родина прийняла рішення запропонувати для біженців із Криму свій будинок в Городнянському районі. Хатинка розміщена в мальовничій місцевості і має все необхідне для нормального проживання. Голова обласної ради висловив сподівання, що жителі Чернігівщини також не залишаться осторонь проблем біженців з Криму і зроблять все можливе, аби вони почувалися тут як вдома.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини