Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:56:33

Українська армія готова захищати нашу країну. ФОТО

15.03.2014   12:17

14 березня, на військовому полігоні, що на Чернігівщині, відбулася активна фаза комплексного тактичного навчання вітчизняних Збройних Сил.

Танкові, артилерійські, високомобільні десантні, протиповітряні та авіаційні підрозділи вдало виконали завдання щодо відбиття нападу умовного противника, здійснили вогневі маневри, вразили цілі у визначених секторах та відпрацювали елементи взаємодії.

За легендою навчань авіаційною розвідкою було виявлено порушення державного кордону України та просування противника до механізованої бригади в глиб нашої території. Тактична група Збройних Сил України висунулася в заданий район та зайнявши бойові позиції здійснило вогневе ураження противника з усіх видів зброї і зупинило його подальше просування.

Задіяні у навчаннях підрозділи продемонстрували бойову готовність виконувати завдання за призначенням та підвищили польову виучку особового складу.

Дії учасників навчань особисто оцінювали Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Олександр Турчинов та Виконуючий обов'язки Міністра оборони України Ігор Тенюх.

Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Турчинов:
Враховуючи те що Російська Федерація ввела свої війська в Автономну республіку Крим, Збройні Сили України приведені у повну бойову готовність. З 3 березня розпочалися навчання української армії по всій території нашої держави. Під час цих навчань перевіряється бойова готовність всіх підрозділів Збройних Сил. І сьогодні ми побачили на Гончарівському полігоні як відпрацьовувалася взаємодія підрозділів різних родів військ з ведення активної оборони та переходу в контрнаступ.

Незважаючи на дуже серйозні економічні проблеми які безумовно є в нашій країні Кабінет Міністрів України мобілізує всі наявні ресурси для того щоб забезпечити нашу армію і для того щоб ми могли захистити нашу країну.

Незважаючи на те, що останні 3-4 роки проходило системне знищення нашої армії, я сьогодні дякую нашим військовим, які працюють у важких умовах. Проте наша армія існує, вона працює, вона готова боронити та захищати нашу країну. Дуже важливо що серед офіцерів, сержантів та солдатів панує високий бойовий дух. Вони відчувають свою відповідальність перед українським народом. І це відчуття зміцнює наші Збройні Сили. Окремо, я дякую всім офіцерам, сержантам та солдатам які несуть службу на території автономної республіки Крим.

Хочу відзначити, що у простих громадян такий самий патріотичний настрій як і у військовослужбовців Збройних Сил. Настрій захищати Україну та не допустити ворога на нашу територію. Інформую вас, що десятки тисяч наших громадян добровільно ідуть до військкоматів щоб записатися до Збройних Сил. Також люди готові допомагати ресурсами враховуючи ту ситуацію яка сьогодні склалася, готові віддати армії все що тільки можливо.

Для нашої країни зараз відбуваються дуже серйозні випробування. Але я впевнений всі разом ми пройдемо їх. Тільки разом ми зможемо перемогти. Для того, щоб всі хто має бажання допомогти Збройним Силам і Національній гвардії, яку почали створювати, відкрито позабюджетні рахунки. Люди уже починають перераховувати туди гроші. Ми звернулися до наших мобільних операторів, і вони підтримуючи нашу армію будуть надавати можливість для переведення грошей за допомогою SMS-сигналів та допомогою мобільних телефонів. Всі хто має бажання підтримати Збройні Сили та Національну гвардію, можуть це зробити.

Сьогодні на цьому полігоні проходила не якась показуха. Тут проходили реальні навчання. Працювали одночасно танкові, аеромобільні частини, артилеристи та інші мобільні підрозділи. Вони відпрацьовували між собою чітку взаємодію. Безумовно є ще над чим працювати. Але головне, ми побачили, що військові готові захистити свій народ, свою Батьківщину.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини