Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:36:58

В області триває робота з вшанування учасників бойових дій на території інших держав

03.02.2014   16:01

3 лютого під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Миколи Стрільця відбулось засідання організаційного комітету з підготовки та проведення в області заходів у рамках Року учасників бойових дій на території інших держав.

Микола Стрілець

Микола Стрілець

У роботі комітету взяли участь в. о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та керівники обласних установ та організацій.

Звертаючись до присутніх, Микола Стрілець повідомив, що відповідно до Указу Президента України 2014 рік оголошено Роком учасників бойових дій на території інших держав.

Він також акцентував увагу на тому, що 15 лютого цього року виповнюється 25 років з часу виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.

За словами Миколи Стрільця, на виконання Указу Глави держави було затверджено обласний план заходів, щодо вшанування учасників бойових дій. Зокрема, підготовлено проект розпорядження голови облдержадміністрації, який передбачає комплекс заходів соціального захисту, поліпшення медичного обслуговування осіб які виконували військовий обов’язок на території інших держав.

Також обговорено терміни та формат участі делегації Чернігівщини у всеукраїнських заходах у м. Києві, проведення молебню по загиблих в Республіці Афганістан воїнах, відкриття пам’ятної дошки на честь загиблого в Республіці Афганістан І. Кожари на будівлі 3-ї школи у м. Чернігові, надання матеріальної допомоги сім’ям загиблих воїнів, проведення тематичної концертної програми у Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка.

На завершення Микола Стрілець наголосив на тому, що держава повинна бути не лише гарантом забезпечення соціального захисту воїнів-інтернаціоналістів, а й сприяти вихованню патріотичного ставлення громадян до своєї країни.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини