Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:33:39

На думку Валерія Дубіля чернігівська громада проявила справжнє народовладдя

29.01.2014   17:13Агенцiя

Народна рада Чернігівської області 27 січня 2014 року мирно, без погромів зайшла до будівлі Чернігівської обласної ради з єдиною вимогою -

терміново скликати позачергову сесію, на якій висловити недовіру Уряду та Президенту країни і засудити наміри введення надзвичайного стану.

28 січня мітингувальники залишили обласну раду після того, як відбулася позачергова сесія обласної ради. Натомість, за словами голови виконавчого комітету Народної ради, народного депутата Валерія Дубіля, Народна рада не припиняє свою роботу на Чернігівщині. Сьогодні парламентар повідомив це у кулуарах Верховної Ради перед початком пленарного засідання.
 
- Чернігівська громада зайшла в облраду не заради захоплення і висунення якихось вимог. Місцевих депутатів обирає ця сама громада, і вони просто зобов'язані представляти їхні інтереси центральним органам влади. Але чомусь місцеві депутати забули про свої обов’язки і жодним чином не відреагували на суспільно-політичну ситуацію, яка склалася у країні.  Відтак ця сесія мала дати відповідь сотням чернігівців на єдине, але доволі містке, запитання: чому чернігівська влада жодним чином не відреагувала на події у країні і яку позицію займає депутатський корпус області, який представлений у раді провладною більшістю? – сказав народний депутат.

За його словами, те, що відбулося на 16-й сесії Чернігівської обласної ради для багатьох стало несподіванкою. І якщо в інших регіонах України встановлення народовладдя відбулося з погромами, провокаціями, тощо то Чернігівщина показала, що демократію і реальне народовладдя можна встановити й мирним шляхом.
 
- Звичайно, людей стримувати було не просто, -  продовжив він. - Сім годин ми вели перемовини з владою. Гарячі, але вважаю, вони були конструктивними. Слід віддати належне усім сторонам, зокрема міліції, церкві. Але люди були і залишаються головною рушійною силою, локомотивом розповсюдження духу та ідей Майдану на Чернігівщині. Саме пересічні громадяни змусили владу і тих провладних депутатів стати на бік Майдану. У мирний спосіб, без чвар, конфліктів, погромів, провокацій. Хоча це могло відбутися, бо я чітко прочитав у очах людей відчай і готовність до радикальних дій. Час, коли політики нав’язували думку людям, минув, тепер люди ставитимуть завдання політичним силам, які вони акумулюватимуть у Верховній Раді, обласній, районній та селищній. Народна рада Чернігівщини продовжує свою роботу, зокрема, й у стінах обласної ради, - наголосив народний депутат.

Нагадаємо, що вчора, 28 січня, на вимогу сотень мітингувальників та Народної ради Чернігівщини на чолі з народним депутатом Валерієм Дубілем, яких підтримували Сергій Аверченко, Руслан Марцінків та Андрій Путілов , в Чернігові відбулася 16-та позачергова сесія, яка своїм рішенням у кількості 73 депутатів звернулася до Президента країни та Верховної Ради із вимогою  скасувати сумнозвісні закони 16 січня, які суттєво обмежують конституційні права і свободи громадян та  ухвалення яких і наблизило країну до межі громадянської війни, амністувати затриманих активістів під  час акцій протесту та закликати сторони конфлікту проявляти мудрість, зваженість заради України, збереження її демократичного шляху та розвитку.

Прес-служба народного депутата України Валерія Дубіля
 

Останні новини Чернігівщини

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини