Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:54:54

"Радикальні майданщики" так і не захопили будівлі Чернігівської облдержадміністрації. ФОТО

25.01.2014   16:52

Інформація про те, що у Чернігові мітингувальники захопили будівлі ОДА - не відповідає дійсності.

У Чернігові мітингувальники від опозиції прорвалися до одного приміщення облдержадміністрації, виламавши двері одного з входів до будівлі Департаменту економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації. Але далі іх зупинили правоохоронці.

Учасники акції протесту також виламали двері входу до Чернігівської облдержадміністрації зі сторони відділу звернень громадян, але і тпм були зупинені.

Народний депутат Олег Ляшко заявив про намір передати в облдержадміністрацію резолюцію, прийняту Народним віче у Чернігові. В ній оголошено про відставку голови ОДА Володимира Хоменка та обласної ради Анатолія Мельника; названо вимоги провести сесії обласної, міських та районних рад щодо визнання влади Народної Ради; створення загонів народної самооборони на чолі з екс-начальником чернігівської міліції Едуардом Альохіним; перейменування однієї з вулиць Чернігова на честь захисників вулиці Грушевського; оголошення поза законом Партії регіонів та КПУ.

При наближенні до облдержадміністрації представникам опозиції дорогу перекрили учасники провладного мітингу, а також правоохоронці. На деякий час під стінами ОДА виникла тиснява, і правоохоронці стримували натиск, після чого мітингувальники прорвалися до будівлі ОДА.

Під час сутички правоохоронці застосували декілька гранат.

Потім в обладміністрації відбулися перемовини між опозиційними народними депутатами Валерієм Дубілем, Сергіем Аверченком, Олегом Ляшком, Русланом Марцінківим та заступником голови Чернігівської ОДА Миколаєм Стрільцем. Вони вимагали звільнення протестувальників, захоплених під час штурму.

За досягнутою домовленістю правоохоронці відпустили п’ятьох затриманих під час штурму Чернігівської обладміністрації. У свою чергу протестувальники відійшли на 10 метрів від будівлі обладміністрації.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини