Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 17:30:00

Мирний мітинг у центрі Чернігова: версії сторін

25.12.2013   13:06Агенцiя

25 грудня зранку активісти чернігівського осередку політичної партії "Демократичний альянс" проводили мітинг.

Метою заходу було повідомлення мешканців міста про те, що "Є план. Дій!". Захід закінчився з’ясуванням стосунків із працівниками правоохоронних структур і адміністративним протоколом. Кожен із учасників конфлікту вже роз’яснив свої дії.

Тож наводимо версії сторін дослівно.

Прес-служба Чернігівської обласної організації Політичної партії «Демократичний Альянс» повідомляє:

Сьогодні, 25 грудня, у Чернігові на перехресті пр-ту Миру і Перемоги проходив всеукраїнський флеш-моб «Є план. Дій! Plan2014.org». Декілька активістів Демократичного Альянсу тримало плакат «Є план. Дій! Plan2014.org». Метою заходу було поінформувати чернігівців щодо запропонованого ДемАльянсом плану дій на 2014 рік (Plan2014.org) метою якого є повалення режиму Януковича і початок відбудови України. Жителі міста, які зранку їхали на роботу, проявляли  інтерес, підходили, фотографували, сигналили - була відчутна всебічна підтримка активістів і «частинки» Майдану в Чернігові.

Та варто зазначити, що ще за п’ять хвилин до початку акції активістів вже чекали правоохоронці в цивільному і по формі.  А вже через п’ять-десять хвилин після початку заходу приїхало 3 машини міліції. І тільки через півгодини, після команди «згори» співробітники міліції нарешті зрозуміли, яку саме статтю було порушено і на кого необхідно скласти протокол.  В результаті чого було складено адміністративний протокол по статті 185-1 КУпаП на Андрійченка Ігоря Володимировича за порушення правил мирних зібрань, який буде оскаржено в суді.

Прес-служба УМВС України в Чернігівській області:

Зранку 25 грудня в Чернігові на перехресті проспекту Перемоги і проспекту Миру (напроти пам'ятника Володимиру Ульянову) голова Чернігівського осередку партії Демократичний альянс Ігор Андрійченко організував і провів незаконне зібрання.

Оскільки захід здійснювався з порушенням законодавства (без завчасного сповіщення органів влади), працівники міліції склали на організатора незаконного зібрання адміністративний протокол за статтею 185-1 (порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій) - тягне за собою попередження або накладення штрафу від десяти до двадцяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Міліція нагадує, що згідно зі статтею 39 Конституції України громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування. Міліція діяла в рамках чинного законодавства.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.