Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:22:22

У Чернігові провели майдан для однієї цільової групи. ФОТО

07.12.2013   16:37

Незрозуміла кількість, парад прапорів і відсторонення активістів “громадського майдану”

За рішенням обласного штабу національного спротиву 7 грудня, у День місцевого самоврядування в Україні, відбулися збори депутатів всіх рівнів Чернігівської області, на яких, за твердженням організаторів, було розглянуто питання про підтримку вимог українського народу до Президента, уряду і Верховної Ради. Місцем зборів було обрано головну площу обласного центру, так як “свої заходи провладні депутати влаштовують в залах місцевих рад на урочистих зборах, з нагородженням один одного почесними відзнаками та цінними подарунками. Справжні патріоти України сьогодні зберуться на вулиці на головній площі Чернігова за участі депутатів всіх рівнів, та найголовніше тих людей, які довірили їм представляти свої інтереси”.

Як повідомили на початку зборів організатори,  участь в них взяли 6 народних депутатів України, 12 депутатів облради, 17 міських і 215 депутатів районних та місцевих рад.
Організаційна спроможність опозиційних депутатів була низька, так як за результатами місцевих виборів 2010 року загальна сукупність опозиційних депутатів на Чернігівщині – 1153.
Низьку явку депутатів організатори обґрунтовували тим, що “місцева влада попереджує та забороняє депутатам районних та міських рад їхати на відкриті збори депутатів всіх рівнів в Чернігові". При цьому вонм посилались на вказівку обласного керівництва.

Цікавими були і підрахунки кількості учасників. Міліція нарахувала близько 250 учасників, деякі з організаторів – близько двох тисяч. Журналісти називали цифри від 400 до тисячі учасників. Мабуть праві всі. Міліція підрахувала лише опозицію, опозиція – всіх чернігівців, яки крокували через майдан. А журналісти – “на глазок”. Найбільш ледачі підраховували учасників, використовуючи публічні веб-камери, розташовані на площі. На їх думку все ж більш реальна цифра - до півтисячі “постійних” учасників.

Народні депутати Валерій Дубіль, Сергій Аверченко, Андрій Шевченко, Лілія Гриневич, Тетяна Слюз та Руслан Марценків не були яскравими ораторами і не спромоглися “запалити” присутніх. Дехто з місцевих були більш досвідченими ораторами. Цікаво, що реальним організаторам, представникам громадських організацій, які з самого початку розбудовували чернігівський майдан організатори слова не надали.

До теми: У Чернігові розпочало роботу "Євромістечко". ФОТО

Виступаючі народні обранці і місцеві представники опозиції нагадали присутнім про події 30 листопада на Майдані Незалежності та головні вимоги євромайдану в Києві і закликали всіх 8 грудня також приїхати до Києва аби взяти участь у народному Віче.

Також, як повідомив один з організаторів, планувалося, що захід відбудеться лише під державними прапорами та прапором Євросоюзу. Але спочатку ВО “Свобода” розгорнула власні прапори, через двадцять хвилин з розташованого поруч офісу “Удару” піднесли декілька партійних прапорів, і нарешті не витримали представники ВО “Батьківщина”, і підвезли декілька десятків партійних прапорів.

Присутність на майдані палатки з прапором “Батьківщини” і написом “Семенівка” наводили на думку, що планувалося, щоб інші опозиційні депутати з районів області також розгорнуть свої, але не склалося.

Цікаво, що проведення мітингу опозиції не заважало молодятам проводити фотосесії біля театру.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини