Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 15:07:27

Військово-патріотичне виховання молоді: напрацювання і перспективи

04.12.2013   15:53

4 грудня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко провів нараду з питань реалізації в регіоні завдань Президента України Віктора Януковича щодо військово-патріотичного виховання громадян за участю керівників відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації та вищих навчальних закладів області.

В ході наради обговорено виконання плану шефства на 2013 рік, згідно з яким в області проведено низку заходів щодо культурно-виховної та спортивно-масової роботи з військовослужбовцями, військово-патріотичного виховання молоді, підготовці допризовної молоді до військової служби; вирішені питання, пов’язані із задоволенням соціальних потреб військовослужбовців та членів їх сімей, а також надання допомоги у матеріально-технічному забезпеченні з’єднань, військових частин, установ і організацій.

За всіма військовими частинами, що дислокуються у селищі Десна, закріплено 9 районів області, а з командуванням Військово-Морських Сил укладено угоду про організацію шефства області над кораблями та іншими підрозділами.

Протягом року неодноразово проводилися спільні заходи за участю керівництва області, міст, районів, представників трудових колективів підприємств, організацій, установ, та військових частин, спільні виступи творчих колективів за участю Військово-музичного центру Сухопутних військ. Організовувалися зустрічі учнів та молоді з ветеранами війни, Збройних Сил України, військовослужбовцями та учасниками бойових дій.

Триває робота із забезпечення соціальних гарантій військовослужбовців та членів їх сімей, вирішення питань матеріально-технічного забезпечення. Зокрема, виконавчим комітетом Гончарівської селищної ради було виділено одна однокімнатна квартира та три блоки в гуртожитку для військовослужбовців 1-ї танкової бригади. Також Чернігівською райдержадміністрацією у I-му півріччі 2013 року надана шефська допомога для цієї військовій частині на суму 306 гривень та виділені кошти на передплату районної газети.

У Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ, відповідно до Програми НАТО – Україна з перепідготовки військовослужбовців, навесні проведено заняття за 224-хгодинної програмою підготовки за курсом “Комп’ютерна графіка та дизайн” для 20 військовослужбовців, які підлягають звільненню та осіб звільнених з військової служби.

Влітку цього року на базі військових частин та Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою проведено змагання з Всеукраїнської військово-патріотичної спортивної гри «Зірниця», участь у якому взяли команди з 23 районів та міст області. Їхньою особливістю стало те, що вони проходили у рамках проголошеного Президентом України Віктором Януковичем року дитячої творчості та реалізації нових соціальних ініціатив «Діти – майбутнє України».

Також на нараді окреслено завдання щодо військово-патріотичного виховання громадян на наступний рік.
 

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини