Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:58:03

Звернення президії Чернігівської обласної ради. ДОКУМЕНТ

02.12.2013   19:15Агенцiя

Звернення президії Чернігівської обласної ради до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України та жителів області

Ми, депутати Чернігівської обласної ради, члени її президії, представники різних політичних сил, глибоко стурбовані ситуацією, що склалася в останні дні в Україні.

Ми вважаємо недопустимими дії правоохоронних органів по обмеженню прав і свобод громадян на проведення мирних зібрань, які привели до силового протистояння у місті Києві на Майдані Незалежності в ніч з 29 на 30 листопада.

Ці події повинні бути ретельно і об’єктивно розслідувані, а винні в насильницькому розгоні мирного зібрання, основними учасниками яких була студентська молодь, - притягнуті до відповідальності.

У той же час, ми засуджуємо дії провокаторів, які намагаються дестабілізувати ситуацію, закликаючи людей до насильницького захвату адмінбудівель та вчинення інших протиправних дій.

Впевнені, що вихід із політичної кризи можливий за умов мирного діалогу, пошуку компромісів та взаєморозуміння.

Звертаємося до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України дати відповідну оцінку діям осіб, винних у порушені конституційних прав та законів України, що призвели до ескалації напруги в суспільстві, ставлячи під загрозу цілісність, суверенітет і незалежність нашої держави.

Звертаємось до жителів області дотримуватися громадського порядку, не допускати конфліктів і протистоянь.


Прийнято на засіданні президії Чернігівської обласної ради шостого скликання

2 грудня 2013 року

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини