Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:09:04

Обговорено питання збереження зелених зон Чернігова

29.11.2013   16:47Агенцiя

26 листопада за ініціативою комітету з питань екології та природних ресурсів Громадської ради при облдержадміністрації відбулось засідання за «круглим столом». На засіданні було обговорено роль співпраці громадськості та влади у розвитку та збереженні зелених зон м. Чернігова у рамках розробки Громадської програми «Зелене намисто Чернігівщини».

Учасники зібрання: представники Громадської ради, обласної організації Українського товариства охорони природи, ГО «Чибіс», МГО «Нові перспективи Ялівщини», Деснянської районної ради у м. Чернігові, КП «Дільниця з контролю за благоустроєм міста» Чернігівської міської ради, Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, КЗ «Чернігівський науково-методичний центр охорони культурної спадщини» Чернігівської обласної ради обговорили причини зменшення загальної площі зелених насаджень в місті.

Були запропоновані та обговорені пропозиції по вирішенню цієї проблеми. За підсумками дискусії було визначено, що необхідно насамперед зберегти вже існуючі зелені зони, насамперед об’єкти природно-заповідного фонду.

Оговорювались також питання збереження об’єктів культурної спадщини, як складової частки зелених зон Чернігова, та підтримки екологічного стану озер Магістратське та Святе.

Попри скептичні оцінки ролі громадськості у питаннях збереження скверів та парків у деяких публікаціях ЗМІ, учасники засідання вважають, що саме громадськість міста має важелі для об’єднань зусиль депутатського корпусу, виконавчої влади та фахівців для покращення екологічної ситуації в місті.

За підсумкам заходу підготовлено відповідну резолюцію, яку буде доопрацьовано за пропозиціями учасників «круглого столу» та згодом оприлюднено.


Громадська рада при Чернігівській облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.