Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:32:33

Якісна позашкільна освіта - пріоритет роботи влади

19.11.2013   18:38

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко під час урочистого заходу "Твої таланти, Чернігівщина" з нагоди Дня позашкілля, що пройшов у Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва.

Представити свої роботи з'їхалися близько 400 вихованців та педагогів позашкільних, загальноосвітніх, інтернатних та професійно-технічних навчальних закладів області.

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко та голова обласної ради Анатолій Мельник оглянули виставки, ознайомилися з проведенням майстер-класів, а також взяли участь у церемонії нагородження вихованців та педагогів позашкільних навчальних закладів.

Вітаючи учасників свята, що проходить у знаковий рік, проголошений згідно з Указом Президента України Віктора Януковича Роком дитячої творчості, Володимир Хоменко наголосив, що керівництво нашої країни приділяє постійну увагу створенню умов для всебічного розвитку особистості кожної дитини.

"Як зазначив Глава держави, всебічна підтримка позашкільної освіти - це наша інвестиція у майбутнє, у тих, хто будуватиме, розвиватиме Україну упродовж наступних десятиріч.

Місцеві органи влади докладають чимало зусиль для розбудови позашкілля Чернігівщини, де кожній дитині відкриваються можливості для розкриття своїх здібностей і талантів", - підкреслив очільник області.

За два останні роки в області відкрито такі нові позашкільні заклади, як Чернігівська Мала академія наук та Остерська станція юних техніків. Для забезпечення рівного доступу усіх дітей до якісної позашкільної освіти збільшено кількість гуртків на базі сільських шкіл.

Цього року до навчання у позашкільних закладах залучено понад 43 тисячі вихованців - це майже половина від загальної кількості дітей шкільного віку.

Узагальнений показник охоплення позашкільною освітою дітей та учнівської молоді в області в 2013-2014 навчальному році становить біля 70%.

Володимир Хоменко також відзначив перемоги присутніх у всеукраїнських та міжнародних змаганнях, конкурсах, фестивалях.

На ІІІ Всеукраїнській виставці дитячої творчості "Країна юних майстрів" гідно представили область гуртківці обласної станції юних натуралістів, центру науково-технічної творчості. Успішно продемонстрував Президентові України свою трасову модель в дії Богдан Чучуй, призер Чемпіонату України.

Протягом спортивного сезону наші юні картингісти отримали 25 призових місць у змаганнях усіх рівнів; вихованці авіа-, ракето-, автотрасового моделізму - перші командні місця на всеукраїнських змаганнях та призові на міжнародних. Абсолютну перемогу на Всеукраїнському конкурсі здобули юні аматори комп'ютерної техніки.

Юннати Чернігівщини отримали нагороди в конкурсах дослідницьких робіт з природознавства та біології, флористики та ландшафтного дизайну.

Високі результати мають гуртківці Центру дитячого та юнацького туризму і екскурсій у конкурсах та змаганнях всеукраїнського рівня.

Обласним Палацом дітей та юнацтва започатковано щорічний фестиваль-конкурс обдарованої молоді "Поліський зорепад", у якому взяли участь близько трьох тисяч школярів області.

У минулому навчальному році гуртківці Малої академії у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт вибороли 20 дипломів.

Чернігівщина згуртувала шкільне інтелектуальне юнацтво України, Білорусії, Росії. На новий етап вийшла Міжнародна інтелектуальна гра "Віват, інтелект!", участь в якій сприяє зміцненню дружби між юними обдаруваннями трьох слов'янських народів.

Вітаючи представників позашкільних, загальноосвітніх, інтернатних та професійно-технічних навчальних закладів області, які прибули на цю зустріч, керівник облради зауважив, що позашкільна освіта завжди була й залишається однією із дієвих і ефективних форм самоудосконалення, а для багатьох - ще й кроком до омріяної мети та вибору майбутньої професії. Це той фундамент, на якому зводиться будова духовного та економічного багатства України, основа її успішного розвитку.

На Чернгівщині провели День позашкілля. ФОТОрепортаж

Він також зазначив, що система позашкілля має сьогодні не лише підтримку місцевих органів влади, але й на рівні керівництва держави. Підтвердженням цьому - проголошення за ініціативи Президента України 2013 року Роком дитячої творчості, який проводиться з метою забезпечення освітньо-культурних потреб та інтелектуального розвитку найменших громадян нашої країни.

Як підкреслив Анатолій Мельник, для позитивного вирішення актуальних проблем функціонування системи позашкільної освіти на Чернігівщині, обласною радою в 2010 році прийнято регіональну цільову соціальну Програму розвитку позашкільної освіти та підтримки обдарованої молоді на період до 2015 року, що фінансується з обласного бюджету. За його словами, на сьогодні Чернігівщина належить до числа тих регіонів, що лідирують в охопленні дітей усіма видами позашкільної освіти. І це один із результатів  взаємодії, взаєморозуміння і співпраці органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, а також усіх педагогічних працівників, які докладають немало зусиль і знань для розвитку позашкільної освіти на теренах нашої області.

Від імені депутатського корпусу обласної ради Анатолій Мельник висловив усім фахівцям, які беруть активну участь у позакласному навчанні школярів, велику вдячність за цю важливу і потрібну роботу, побажав наставникам і вихованцям подальших творчих ініціатив, здоров'я, оптимізму та здійснення всіх добрих задумів і сподівань.

Учасники та гості свята також переглянули святкову концертну програму за участю дитячих колективів.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини