Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:42:10

Для незайнятого населення пропонується участь у громадських роботах

19.11.2013   11:55

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 18 листопада схвалив Програму організації та проведення у 2014 році громадських робіт для незайнятого населення м. Чернігова. Програма розроблена Чернігівським міським центром зайнятості з метою забезпечення тимчасової зайнятості населення.

Програма має на меті залучення максимально широкого кола незайнятих мешканців міста до участі у виконанні громадських робіт. Це, на думку розробників Програми, дозволить шляхом матеріальної підтримки і адаптації до трудової діяльності безробітних знизити соціальну напругу і вирішувати проблеми міста у благоустрої міста, відбудові історико-архітектурних пам'яток, заповідників та об'єктів соціальної сфери.

 Через складні явища в економіці країни, що відбуваються в останні роки, до міського центру зайнятості за 10 місяців поточного року за допомогою у пошуку роботи звернулися 9817 осіб, за аналогічний період минулого року – 8054. Для вирішення проблеми їх працевлаштування застосовувались активні заходи сприяння зайнятості, а саме: працевлаштована 2181 особа, проходили професійне навчання – 635 осіб, на громадських та інших роботах тимчасового характеру працювали 986 безробітних мешканців міста. Втім, активними формами сприяння зайнятості вдалося охопити лише 40 % тих, хто перебував на обліку у нинішньому році.

 Таким чином, одним із важливих заходів підтримки людей у період вимушеного безробіття та пошуку роботи є залучення їх до участі в громадських роботах – загальнодоступному виді тимчасової трудової діяльності громадян, що виконується на договірній основі.

 Відповідно до Закону України "Про зайнятість населення", порядку організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 року, фінансування таких робіт передбачено за рахунок коштів місцевого бюджету та Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття на паритетних засадах, а також, окремими підприємствами, організаціями і установами.

 Для виконання громадських робіт у 2014 році планується залучити 1330 безробітних громадян і організувати їхню працю на підприємствах комунальної форми власності, державних підприємствах, установах, організаціях, що підпорядковані органам місцевої влади, а також, за договорами з іншими роботодавцями.

 Зважаючи на вищезазначене, міський центр зайнятості підготує пропозиції підприємствам, організаціям, установам міста щодо проведення громадських робіт з благоустрою та озеленення м. Чернігова, зон відпочинку і туризму, з відбудови історико-архітектурних пам'ятників, заповідників, виконання підсобних робіт на будівництві та ремонті об'єктів соціальної сфери, надання допомоги громадянам похилого віку, інвалідам війни і праці, хворим особам, дітям-інвалідам та ін.

 Для проведення у місті громадських робіт з місцевого бюджету для оплати праці безробітних громадян у комунальній та соціальній сферах планується виділити 400 тис. грн. Фондом загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття (фінансує Чернігівський міський центр зайнятості) кошти виділяються в таких же обсягах на паритетних засадах з місцевим бюджетом.

Виконком міської ради доручив міському центру зайнятості внести Програму організації та проведення у 2014 році громадських робіт для незайнятого населення м. Чернігова на розгляд Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини