Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 04:18:00

Питання підготовки до оперативного реагування на надзвичайні ситуації знаходяться на контролі у влади

07.11.2013   07:10

Готовність місцевих органів виконавчої влади, обласних управлінь, організацій і підприємств до оперативного реагування і організацію взаємодії при виникненні надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період 2013/2014 року розглянули на черговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке 6 листопада провів перший заступник голови облдержадміністрації Микола Стрілець.

«Питання підготовки та організації взаємодії обласних управлінь, організацій і підприємств, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування до оперативного реагування є надзвичайно важливим та перебуває на особливому контролі обласної державної адміністрації. Несвоєчасне, або проведення не в повному обсязі превентивних заходів з підготовки до оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації може призвести до виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з порушенням нормальної життєдіяльності населення, загибелі і травмування людей та значних матеріальних збитків і втрат», - підкреслив Микола Стрілець, відкриваючи засідання.

Ускладнення погодних умов в осінньо-зимовий період минулого року, за інформацією начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Сергія Болдирева, призводило до виникнення небезпечних стихійних явищ на значній території області. У результаті чого істотно ускладнювався рух автотранспорту на автомобільних дорогах, особливо на шляхах місцевого значення, порушувалась нормальна робота міського транспорту, було знеструмлено велику кількість населених пунктів, промислових і сільськогосподарських об’єктів.

З метою завчасної підготовки паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів господарювання до роботи в осінньо-зимовий період 2013/2014 року проведені наступні заходи.

Розпорядженням голови облдержадміністрації від 18 травня 2013 року № 186 «Про підготовку господарського комплексу і об’єктів бюджетної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 року» затверджено план комплексних заходів з підготовки господарського комплексу і об’єктів бюджетної сфери до роботи в осінньо-зимовий період.

Запроваджено постійний моніторинг і координацію дій обласних управлінь, організацій і підприємств, місцевих органів виконавчої влади з підготовки господарського комплексу до роботи зимових умовах.

На основі аналізу дій органів управління та сил під час надзвичайних ситуацій розроблено і затверджено „План заходів з підготовки обласних управлінь, організацій і підприємств, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування Чернігівської області до дій в екстремальних зимових умовах 2013/2014 року”. Аналогічні плани розроблені і реалізуються в районах, містах, обласних управліннях, організаціях і підприємствах.

З метою забезпечення безперебійного руху транспорту на автомобільних дорогах у зимовий період в районах і містах області проведена інвентаризація спеціальної техніки державної та приватної власності, яка може залучатися для ліквідації можливих надзвичайних ситуацій в екстремальних зимових умовах.

Для координації дій місцевих органів виконавчої влади, обласних управлінь, організацій і підприємств створено обласний оперативний штаб з ліквідації можливих надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період. Оперативні штаби створені в районах і містах області.

Уточнені оперативні плани дій органів управління, сил і засобів з локалізації і ліквідації надзвичайних ситуацій у зимовий період, у тому числі аварій на системах тепло-, газо- і електропостачання.

Підсумовуючи, Микола Стрілець наголосив на забезпеченні неухильного та своєчасного виконання прийнятих рішень комісії. Перш за все це відпрацювання планів взаємодії органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, управлінь, організацій і підприємств, аварійно-диспетчерських служб; забезпечення готовності техніки і механізмів, які передбачається залучати для ліквідації надзвичайних ситуацій у зимовий період; організація цілодобового чергування оперативних штабів та роботу спеціальної снігоочисної техніки і механізмів комунальних підприємств, експлуатаційних управлінь по ремонту і утриманню шляхів; вжиття додаткових заходів для безаварійної роботи об’єктів і систем, що забезпечують життєдіяльність населення в умовах зниження температури повітря та ускладнення погодних умов тощо.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини