Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:28:07

Угода Мерів як інструмент забезпечення теплого та комфортного майбутнього мешканців міст

22.10.2013   15:15Агенцiя

Прес-конференція за підсумками проекту “Стале енергетичне планування: міжнародна співпраця та досвід на шляху до Угоди Мерів” пройшла 22 жовтня 2013 року в дискусійному клубі “Експерта думка” і зібрала учасників проекту – представників місцевого самоврядування, громадськості та журналістів.

Наталія Дрозд, керівник громадської організації “Центр Доброчин”, у своєму вітальному слові відмітила важливість широкого залучення зацікавлених сторін до сталого енергетичного планування. Адже кінцевим споживачем енергетичної політики є громадяни і тому вони мають право обирати пріоритети у визначенні джерел генерування енергії та її подальшого споживання. Тому підвищення спроможності української місцевої влади і відповідних зацікавлених сторін у сфері сталого енергетичного планування є актуальним і затребуваним.

Про Угоду мерів, як інструмент для забезпечення доступних енергетичних послуг для громадян, розповів Олександр Підгорний, експерт проекту. Тому проект було зосереджено на ознайомленні з литовським досвідом, зокрема з практикою міст-підписантів, їх надбанням, добрими прикладами, а також неуспішними практиками стосовно реалізації Угоди Мерів.

Литовські експерти, Юргіс Мінгайла та Відас Стасітис, розповіли яким чином Литва допомагає Україні запроваджувати енергоефективні технології, а також про конкретні фінансові можливості підтримки такої діяльності.

Про свою діяльність з планування, а також впровадження енергоощадних технологій та проведення інформаційних кампаній для населення розповіли представники міст Мена, Щорс та Городня:

Роман Зуб, Щорський міський голова
Валентина Москаленко, секретар Щорської міської ради
Олександр Назаренко, голова Асоціації регіональних ЗМІ
Лариса Мартиненко, відповідальний секретар газети “Промінь”
Олег Короткий, депутат Городнянської міської ради.

На завершення учасники обговорили нові ідеї та плани для продовження розпочатої діяльності в сфері сталої енергетики.

 


Наталія Дрозд, Центр “Доброчин”
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.