Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:10:06

Депутати обласної ради продовжують вирішувати проблему казначейства

19.10.2013   10:26Агенцiя

Депутати фракції “Батьківщина” завітали до обласної ради на зустріч з керівництвом. Метою зустрічі була вимога скликання позачергової сесії щодо вирішення питання затримки виплат на суму понад 250 млн. гривень у області.

18 жовтня депутати ВО “Батьківщина” на чолі з головою фракції Олександром Кодолою зібралися в обласній раді для обговорення питання щодо скликання позачергової сесії з керівництвом обласної ради. Нагадаємо, що заборгованість складає близько 250 млн. грн. Керівництво держави не знає, де брати кошти, щоб перекрити дефіцит. Діюча влада не робить ніяких дій, аби вийти із цього становища. Відсутні кошти на розвиток області, на виплату заробітних плат (півтора місяці затримка виплати у всіх бюджетних сферах).

Зустріч показала, що керівництво обласної ради добре розуміє широту даної проблеми в області. Гостро стоїть проблема бюджету 2014 року і вона не лише заключається в тому, що казначейство не виплачує кошти, але й існує дефіцит понад півмільярда гривень. У Верховній Раді відсутній бюджет на даний момент. На сьогодні він не розглядається депутатами, хоча мав би бути готовим до першого читання відповідно до Бюджетного кодексу. Тому вірогідніше всього, бюджет області буде прийматися поспішки і знову по тим показникам, які захоче викласти Міністерство фінансів. Минулого року бюджет показав, що область живе впроголодь. Депутати ВО “Батьківщина” настояли на тому, щоб чиновники (голова облради і обладміністрації) публічно визнали ті проблеми, які вони визнали на даній зустрічі.

Голова ВО “Батьківщина” Олександр Кодола зазначив: “Ми наполягаємо на нашій пропозиції щодо скликання позачергової сесії обласної ради. На ній ми пропонуємо заслухати звіт начальника казначейства області, а також прийняти звернення до президента України та Уряду України щодо негайного вирішення питання затримки проходження бюджетних коштів по казначейських рахунках. А також на підготовці головами ОДА та обласної ради відкритого листа президенту України з описом реальної ситуації та проханням втрутитися у вирішення проблем завершення 2013 бюджетного року в Чернігівській області”.

Окрім основної проблеми – “казначейської кризи” – розглядалися питання щодо вступу України в ЄС, діяльності правоохоронних органів, порушення прав депутатів обласної ради, а саме депутатів ВО “Батьківщина” з боку працівників підрозділів Управління МВС в Чернігівській області у частині недопущення депутатів до обласного управління Державного казначейства.

Прес-служба Чернігівської обласної партійної організації ВО “Батьківщина”

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини