Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:55:30

У Збройних Силах України надлишкове майно реалізовують прозоро через проведення відкритих аукціонів та конкурсів

14.10.2013   08:00

Значна частина зразків озброєння та військової техніки, які вже відслужили встановлені терміни та зняті з експлуатації, нині знаходяться на утриманні Збройних Сил України. На їх утримання та охорону з бюджету Міноборони виділяється значний фінансовий ресурс, що є економічно не вигідним для оборонного відомства.

Пріоритетом у зазначеному питання для Міністерства оборони України є прозорість процесу відчуження – через проведення відкритих аукціонів та конкурсів. У цьому змогли переконатися представники військових засобів масової інформації та провідних вітчизняних телеканалів під час відвідування однієї з військових частин ЗС України на Чернігівщині.

У супроводі заступника начальника Центрального бронетанкового управління Збройних Сил України полковника Олега Слизького представники мас-медіа ознайомилися із зразками надлишкової військової техніки та дізналися про механізм її реалізації.

– В даний час на території України обсяги зберігання надлишкового військового майна складають близько 28 тисяч одиниць озброєння і військової техніки та близько 93 тисяч найменувань матеріально технічних засобів. – повідомив присутнім полковник Олег Слизький – Більшість зразків ракетно-артилерійське озброєння, які знаходяться в даній військовій частині, випущені ще 30-40 років назад в Радянському Союзі, тобто вони вже давно відслужили встановлений термін експлуатації та є надлишковими. Тому військо має позбутися цього баласту. І вже сьогодні є певний позитивний результат.

Оглядаючи окремі зразки військової техніки (наприклад, бойової машини реактивної системи залпового вогню БМ-21 “Град”) представників засобів масової інформації цікавила інформація чи не загрожують вони життю та здоров’ю людині при своєму застосуванні у сільськогосподарському секторі.

– Вся надлишкова техніка яка мобілізується в народне господарство реалізується демілітаризовано. Тобто знімається все озброєння і обладнання, що забезпечувало ведення бойових дій. Після цих заходів вона не вважається бойовою одиницею, – підкреслив заступник начальника Центрального бронетанкового управління Збройних Сил України полковник Олег Слизький.

Слід додати що кошти, отримані від реалізації надлишкового військового майна, будуть спрямовані на всебічне забезпечення Збройних Сил України: модернізацію та соціальне забезпечення військовослужбовців. Таке рішення прийнято на розширеному засіданні колегії Міністерства оборони України під керівництвом глави оборонного відомства України.
 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.