Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:04:21

Підвищення рівня життя найбільш уразливих верств населення Чернігівщини

03.10.2013   08:09Агенцiя

Стан реалізації в області ініціатив Президента України Віктора Януковича щодо підвищення соціального захисту (рівня життя найбільш уразливих верств населення (пенсіонерів, інвалідів, ветеранів війни) розглянули учасники засідання робочої групи з питань реалізації основних напрямків вдосконалення системи соціальних виплат населенню, яке відбулося 2 жовтня.

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації – начальник управління соціального захисту – Інна Снегерьова зазначила, що Президент України Віктор Янукович наголошує на важливості реалізації на належному рівні програм соціальної підтримки та реформуванні соціальної підтримки населення згідно з Програмою економічних реформ на 2010–2014 роки.

“Сьогодні програмами соціальної підтримки охоплено майже 60% домогосподарств України. Видатки на соціальний захист і соціальне забезпечення у 2012 р. становили 125,3 млрд грн, або 25,4% загального обсягу видатків зведеного бюджету України. Важливим завданням державної соціальної політики, за словами Глави держави, є підвищення ефективності програм соціальної підтримки, посилення їхнього адресного спрямування на підтримку вразливих верств населення, впровадження заходів для соціальної адаптації сімей і дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, упровадження сучасного інструментарію для моніторингу та оцінювання програм соціальної спрямованості”, – підкреслила вона.

За її словами, нові соціальні ініціативи Президента України спрямовані на захист найбільш уразливих верств населення та передбачають збільшення державної підтримки дітей з особливими потребами, дітей-сиріт, малозабезпечених сімей. У рамках їх реалізації щорічно Урядом збільшуються розміри державної соціальної допомоги інвалідам, пенсіонерам та дітям з малозабезпечених сімей.

З метою підвищення якості життя для сімей з дітьми в області здійснюється державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям. Так, відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям” в області станом на 01.09.2013 допомогу отримує 3357 сімей, в яких виховується 7,5 тис. дітей віком до 18 років, з них 1268 сімей – багатодітні, де виховується 4,7 тис. дітей. Середній розмір державної соціальної допомоги багатодітній малозабезпеченій сім’ї становить 2209 гривень.

З січня 2013 року розмір допомоги на кожну дитину у цих сім’ях зріс з 120 до 180 грн для дитини віком від 3 до 13 років та з 230 до 360 грн для дитини, старше 13 років. Протягом 2013 року Урядом прийняті важливі рішення та внесено зміни до деяких законодавчих актів, які дають можливість підвищити якість життя для сімей з дітьми, малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства.

Відбулося підвищення розміру виплат державних допомоги на догляд за інвалідами з дитинства та дітьми-інвалідами. Станом на 01.09.2013 державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам отримує 10,9 тис. осіб, з них 3,7 тис. дітей-інвалідів. Державну соціальну допомогу з надбавкою на догляд отримує 2203 дітей-інвалідів. На виплату з початку року спрямовано 94,2 млн гривень.

Особлива увага приділяється дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. Так, на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом “гроші ходять за дитиною” станом на 01.09.2013 спрямовано 8,9 млн гривень.

Інна Снегерьова також зауважила, що в області постійно проводиться широка інформаційно-роз’яснювальна робота щодо підвищення охоплення соціальної підтримки незаможних верств населення шляхом надання державних допомог та житлових субсидій, перехід до принципу адресності, запровадження нових напрямків соціальних ініціатив Президента України.


За повідомленням Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини