Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:49:09

Чернігівська “Свобода” пікетувала консульство РФ із вимогою повернути українського рибалку на батьківщину

07.09.2013   10:44Агенцiя

6 вересня в Чернігові активісти Всеукраїнського об’єднання “Свобода” провели пікетування Почесного консульства Російської Федерації з вимогою повернути на батьківщину українського рибалку Олександра Федоровича.

Націоналісти зачитали текст резолюції, яка була адресована Почесному консулові Російської Федерації у м. Чернігові Алієву В.А. У документі націоналісти, зокрема, вимагають:

1.Всебічного та об’єктивного розслідування вбивства мирних українських рибалок;

2.Припинення безпідставних звинувачень і насильницького утримання російською стороною громадянина України Олександра Федоровича.

Учасники мітингу тримали плакати з надписами: “Вимагаємо покарати винних у смерті українських рибалок!”, “Звільнити Олександра Федоровича!”, “Митний союз – ярмо!”.

Перед учасниками акції виступили активісти Чернігівської обласної організації ВО “Свобода”, а також настоятель Катедрального собору Святої великомучениці Катерини Української православної церкви Київського Патріярхату отець Євген Орда.

Нагадаємо, що 17 липня близько 18:00 в Азовському морі сталося так зване “зіткнення” українського рибальського баркаса й катера берегової охорони прикордонної служби РФ.

“Ми не можемо закрити очі на те, як поводяться росіяни. Вони хотіли, аби ніхто не дізнався про їхній злочин, і почали тікати з місця події. Внаслідок цього загинуло четверо рибалок і лише один – Олександр Федорович – залишився живим, якому не надали допомоги вчасно. Тепер українській стороні не дозволяють втручатися та допомагати, тобто вчергове демонструють своє “братнє” ставлення до українського народу!” – зазначив під час виступу голова Чернігівської обласної організації ВО “Свобода” Костянтин Лубенцов.

Представники консульства не були присутні на пікеті, тому по закінченню учасники акції передали резолюцію мітингу особисто.


Прес-служба Чернігівської обласної організації ВО “Свобода”

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.