Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:51:16

Точка зору: “Брендовий” провал і нав’язливі почесті

04.09.2013   13:06Агенцiя

- Складається враження, що в Прилуках немає важливіших проблем, аніж присвоєння всіляких звань,

– таку думку висловив депутат міської ради Владислав Кіча на засідання 50 сесії 6 скликання, що відбулося рівно тиждень тому.

Мова йшла про одне з питань порядку денного – про кандидатуру на присвоєння звання “Почесний громадянин Чернігівської області”. Погодьтеся, а й справді зачастили до нас різні нагороди та звання: спочатку їх дають, потім у судовому порядку забирають, а тоді оскаржують рішення одного суду в іншому…

Щоправда, в даному випадку прилуцька рада самого звання не присвоює, а лише рекомендує відповідні кандидатури для обговорення обласною радою.

Втім, увагу привертає не сама актуальність рішення чи то пак її відсутність, а особливості його ухвалення міськими депутатами.

Кандидатуру мецената Анатолія Мирошниченка, безсумнівно, прилуцькі обранці підтримали б без вагань. Але напередодні Анатолій Костянинович попросив зняти це питання з розгляду, оскільки вважає, що наразі не готовий прийняти настільки високу відзнаку – мовляв, є й достойніші люди… Та самовідвід не спрацював: міський голова, а з ним і депутатська більшість, таки протягнули рішення, додавши до списку кандидатур іще й ім’я іншого благодійника – Юрія Коптєва.

Серед інших питань жваве обговорення викликав проект рішення про затвердження логотипу та слогану міста. Нагадаємо, що епопея з брендом триває вже другий рік і, за попереднім задумом, вона мала б скінчитися на минулорічний День міста, коли ім’я переможця конкурсу та логотип зі слоганом повинні були стати відомими широкому загалу. Проте й нині крапку не поставлено: депутати піддали нищівній критиці обраний журі варіант із багатоповерхівками та веселкою в основі. Більшість погодилась із судженням, буцімто такий малюнок не відображає історичної та культурної сутності Прилук, і з таким же успіхом його можна застосувати в логотипі будь-якого міста, змінивши тільки назву. Напрошуються риторичні висновки: чи то погано дивилося журі, чи серед конкурсних робіт не було кращих, чи, можливо, місто просто ще не готове мати власний логотип…

Олександр Бойко

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини