Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:20:57

У Чернігові ВО “Батьківщина, “УДАР”, ВО “Свобода”, Рух відзначили 22-у річницю Незалежності України. + ВІДЕО

24.08.2013   16:10Агенцiя

Чернігівська громадськість вшанувала борців за волю України

24 серпня у Чернігові біля Катерининської церкви та пам’ятного знаку “Борцям за волю та незалежність України” громадськість, представники парламентської і позапарламентської опозиції ВО “Батьківщина, “УДАР”, ВО “Свобода”, об’єднаного Руху інших патріотичних партій і громадських організацій відзначили 22-у річницю Незалежності України.

Учасники вшанувала борців за волю України розпочали з урочистої ходу розгорнутим державним прапором від площі на перехрестя проспектів Миру і Перемоги, яку громадськість пропонує назвати площею Незалежності, до пам’ятника Тарасу Шевченка на Валу.

Урочисте богослужіння на честь Дня народження нашої держави біля Катерининської церкви та пам’ятного знаку “Борцям за волю та незалежність України” очолив секретар Чернігівської єпархії Української православної церкви Київського патріархату протоієрей Роман Кіник.

Урочистий мітинг з нагоди дня Незалежності, як і багато років поспіль біля каменю “Борцям за волю України” відкрив народний депутат ІV скликання, голова об’єднаного Руху Володимир Ступак. Він, зокрема, наголосив: “Ми – рухівці у боротьбі завоювали незалежність України на благо всього народу, а зараз антиукраїнські сили намагаються повернутися до темного минулого. Щоб цього не сталося українська патріотична опозиція як парламентська, так і позапарламентська повинна об’єднати свої зусилля для захисту незалежності і європейського вибору України.

До учасників мітингу з вітаннями з нагоди 22-річниці незалежності звернулися народні депутати Сергій Аверченко (“УДАР”), Валерій Дубіль (ВО “Батьківщина”), а також голови обласної організації ВО “Батьківщина” Олександр Кодола та міської організації ВО “Свобода” Володимир Поліщук.

Привітали земляків зі святом Незалежності України і закликали до перемоги демократії у країні Михайло Данилюк, голова обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів та Надія Галковська, яка прочитала свої нові вірші, присвячені боротьбі за незалежність України.

Учасники святкування на честь дня незалежності розгорнули державний прапор біля Катерининської церкву на схилі пагорба при в’їзді до Чернігова.

Завершилося вшанування борців за волю в Україні в Чернігові біля єдиного на Лівобережній Україні пам’ятника гетьману Івану Мазепі, де учасники заходу заспівали повстанських пісень під орудою Надії Галковською та українського гімну “Ще не вмерла Україна”.


Прес-служба Народного руху України (Української народної партії “Рух”)

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини