Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 05:35:06

“22-а річниця проголошення незалежності України: здобутки і перспективи державного будівництва”

22.08.2013   07:39

Міжрегіональна веб-конференція, присвячена підсумкам 22-річного періоду розвитку України як незалежної держави, відбулася 21 серпня 2013 р. в приміщенні Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Співорганізаторами заходу виступили чотири обласні центри перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів (Запоріжжя, Івано-Франківськ, Кіровоград та Чернігів). До участі в обговоренні були запрошені представники місцевих органів виконавчої влади, науковці, громадські діячі.

Як зазначила директор Запорізького центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Любов Яновська: “День незалежності України – це свято, коли зустрічається минуле й майбутнє”.

Учасники веб-конференції згадували про серпневі події 1991 року, як на них реагували у Запоріжжі, Івано-Франківську, Кіровограді, Чернігові та інших містах України.

Далі йшлося про досягнення та прорахунки у державному та суспільному будівництві після проголошення незалежності України. Одним із здобутків стало створення системи державних інституцій, які за двадцять років напрацювали значний досвід і йдуть по шляху подальшого реформування. Серед недоліків – несформованість національної ідеології, політичної культури, недостатнє виховання національно свідомого громадянина держави.

Проте, на думку директора Центру українських досліджень Інституту Європи Російської академії наук Віктора Мироненка ці випробування є неминучими на суспільно-політичному шляху розбудови України за світовими, демократичними стандартами. “Від того, як буде пройдений цей шлях, залежить майбутнє не тільки самої України, а й сусідньої Росії”.

Також під час веб-конференції говорилося про заходи щодо відзначення Дня державного прапора та незалежності України, які пройдуть у вищезазначених містах. На завершення учасники заходу наголосили, що незалежність України – це факт, який відбувся. Подальший успішний суспільно-політичний та економічний розвиток держави залежить тепер від зусиль та бажання самих громадян.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.