Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:11:35

Питання забезпечення доступності інвалідів до об’єктів соціальної сфери на контролі у влади

08.08.2013   14:00

Широкий спектр питань щодо забезпечення доступності інвалідів та інших мало мобільних груп до об’єктів соціальної та інженерно транспортної інфраструктури розглянули на засіданні обласного комітету, яке 7 серпня провів заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко.

До спільного діалогу були запрошені представники архітектури та містобудування, транспорту та зв’язку, житлово-комунального господарства області, обласної організації УТОС, громадської організації інвалідів “Центр соціально-психологічної реабілітації “Єдність”.

Як зазначалося, в області постійно проводиться моніторинг об’єктів соціальної сфери на предмет спорудження пандусів та встановлення кнопок виклику персоналу. Так, протягом І півріччя поточного року пандусами було обладнано ряд об’єктів Чернігова. Також було проведено нанесення смуг яскравою фарбою нижніх та верхніх сходів переходів, аптек та лікувальних закладів обласного центру. Наразі залишається не вирішеним питання обладнання підземних переходів орієнтовними доріжками та звуковими маячками, адже воно потребує не малих фінансових вкладень.

На засіданні також обговорювалося питання впровадження у Чернігові “соціального таксі” для інвалідів. На сьогодні такі проекти вже реалізуються у багатьох містах України. Тож обласним комітетом було вирішено розробити відповідну обласну програму, якою передбачатимуться видатки на придбання спеціалізованого транспорту, забезпечення пально-мастильними матеріалами тощо.

За підсумками наради Віктор Геращенко дав доручення щодо активізації роботи по забезпеченню доступності інвалідів та виконання регіонального плану заходів зі створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини