Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:35:30

Новий Статут територіальної громади міста Прилуки пройшовпроцедуру реєстрації в Прилуцькому міськрайонному управлінні юстиції

13.07.2013   17:41Агенцiя

На розширеній нараді міського голови секретар міської ради Олександр Правосуд проінформував про Статут територіальної громади міста Прилуки, затверджений рішенням 46 сесії міської ради від 30 травня поточного року.

Зважаючи на те, що попередній Статут міста, затверджений у 2001 році, не відповідав сучасним вимогам, не містив відповідних юридичних аспектів, мав ряд юридичних протиріч, рішенням міської ради від 29 листопада 2012 року був визнаний таким, що втратив чинність.
 
З метою розробки нового Статуту територіальної громади міста розпорядженням міського голови від 10 грудня 2012 року було утворено робочу групу, яку очолив секретар міської ради Олександр Правосуд. У процесі роботи над новим Статутом було проведено 6 засідань та ряд консультацій робочої групи.
 
Відповідно до вимог чинного законодавства проект Статуту пройшов процедуру обговорення та оприлюднення. Жителі міста мали можливість унести свої пропозиції до його змісту. Ті пропозиції, які були суттєвими і відповідали нормі Закону, були внесені до проекту нового Статуту. Проект Статуту пройшов обговорення і погодження Громадської ради, що функціонує при виконавчому комітеті міської ради.
 
Статут територіальної громади міста Прилуки, затверджений з метою створення необхідних умов для повної реалізації членами територіальної громади міста права на участь у здійсненні місцевого самоврядування, юридично об'єднує жителів міста в територіальну громаду з урахуванням історичних, культурних, економічних і соціальних особливостей, установлює систему, структуру та повноваження органів місцевого самоврядування; територіальну, правову і матеріально-фінансову основи діяльності територіальної громади як первинного суб'єкта місцевого самоврядування.
 
У Статуті подається загальна характеристика міста та його символіки, визначена система місцевого самоврядування та принципи його здійснення, компетенція територіальної громади міста, матеріальна та фінансова основи місцевого самоврядування, процедура реалізації фінансових та майнових інтересів територіальної громади, план формування та використання фінансових ресурсів для забезпечення завдань і функцій, які здійснюються органами місцевого самоврядування протягом бюджетного періоду.
 
Визначене право членів територіальної громади міста на участь у здійсненні місцевого самоврядування та форми безпосередньої участі членів територіальної громади в місцевому самоврядуванні.
 
Даним Статутом регламентується діяльність органів та посадових осіб місцевого самоврядування, відносини міської влади з органами державної влади.
 
Виписана процедура внесення місцевих ініціатив, організації підготовки і проведення загальних зборів громадян за місцем проживання та громадських слухань, місцевого референдуму і місцевих виборів, консультацій з громадськістю, колективних та індивідуальних звернень жителів міста до органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
 
У Статуті визначені відносини та співпраця міської влади з підприємствами, установами і організаціями різних форм власності, повноваження органів самоорганізації населення, нагороди територіальної громади, акти органів і посадових осіб місцевого самоврядування, регуляторна політика тощо.
 
На сьогодні Статут пройшов процедуру реєстрації в Прилуцькому міськрайонному управлінні юстиції.
 
Одночасно зі Статутом міська рада затвердила положення про Почесну відзнаку Прилуцької міської ради „Звання „Почесний громадянин міста Прилуки”, про Почесну відзнаку Прилуцької міської ради „Знак міської ради „Честь і Слава”, про Почесну грамоту виконавчого комітету Прилуцької міської ради, про Подяку міського голови, про місцеві ініціативи в місті Прилуки, про загальні збори (конференцію) громадян міста Прилуки, про громадські слухання в місті Прилуки.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини