Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:36:48

Щоб до мінімуму скоротити пожежі в області, необхідно в першу чергу працювати на упередження

13.07.2013   16:27

На цьому наголосив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко під час засідання обласного оперативного штабу з попередження, локалізації і гасіння пожеж у лісах, на сільгоспугіддях і торфовищах у літній період 2013 року.

Про готовність до захисту лісів, торфовищ і сільгоспугідь звітував перший заступник начальника управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області Олександр Пугач. Зокрема він зазначив, що в області постійно вживаються заходи щодо попередження пожеж, проводяться спільні перевірочні рейди щодо дотримання правил пожежної безпеки (за звітний період проведено 115 таких рейдів).

Заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Володимир Дайнека зазначив, що у зв’язку з погодними умовами кількість пожеж в області у порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшилась.

Для попередження пожеж в активному режимі відбувається постійний моніторинг пожежонебезпечних територій, обмежено в’їзд транспорту до лісових угідь, постійно ведеться роз’яснювальна робота через ЗМІ. Також є домовленість щодо спільних дій з Російською Федерацією та Республікою Білорусь на випадок виникнення пожежі у прикордонній смузі.

Підбиваючи підсумки засідання штабу, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко наголосив, що цьогорічні кліматичні умови та господарська діяльність створюють досить складну обстановку, особливо у сільській місцевості. «Необхідно докласти максимальних зусиль, щоб не допустити пожеж на полях.

Особливої уваги потребують військові лісгоспи, адже саме там найбільший процент загорянь. Головне — узгодженість роботи всіх служб і робота на упередження», — сказав очільник області.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.