Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 08:51:40

На Чернігівщині ведеться системна робота, спрямована на поліпшення бізнес-клімату

03.07.2013   08:11

2 липня заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло провів зустріч з представниками Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації та працівниками окремих контролюючих служб.

Олександр Шанойло повідомив, що Президент України Віктор Янукович вніс на розгляд Верховної Ради проект Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру”. Законопроект зареєстрований у парламенті як невідкладний. Документ передбачає скасування значної частини дозволів, зокрема у сфері поводження з відходами та агрохімікатами, зберігання зерна, використання водних ресурсів, ввезення радіоелектронних засобів загального користування. Президент послідовно проводить політику, спрямовану на усунення надмірного державного регулювання господарської діяльності, усунення бар’єрів у веденні бізнесу. Цей законопроект є наступним кроком у цьому напрямі після підписання Главою держави Закону щодо обмеження повноважень контролюючих органів.

Як зазначалося під час зустрічі, в області ведеться системна робота, спрямована на поліпшення бізнес-клімату, спрощення регуляторного середовища, створення умов для ведення та підтримки підприємництва. Так, розроблено та затверджено обласну Програму розвитку малого і середнього підприємництва на 2013-2014 роки, реалізація заходів якої направлена на вирішення проблемних питань розвитку бізнесу.

Забезпечено належну роботу дозвільних центрів (у кожному районі та містах обласного підпорядкування), які здійснюють видачу документів за принципом “єдиного вікна”, приведено регуляторні акти у відповідність до вимог державної регуляторної політики, продовжується реформування системи адміністративних послуг.

В області функціонують регіональний Центр з надання адміністративних послуг у Чернігові, міський центр у Прилуках, районні у Городні та Носівці. До кінця цього року такі центри працюватимуть в усіх райцентрах та містах обласного значення.

На виконання обласної та регіональних Програм підтримки підприємництва постійно вживаються заходи щодо фінансово-кредитної, інформаційної, навчальної та юридичної підтримки суб’єктів підприємницької діяльності. Функціонують такі проекти, як багатовекторна “гаряча лінія” для підприємців області, Молодіжна школа бізнесу, щомісяця проходять “Дні юридичної допомоги” тощо.

Через Регіональний фонд підтримки підприємництва, впродовж 2010-2012 років з місцевих бюджетів надано фінансово-кредитну підтримку у вигляді часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами та фінансового кредиту на загальну суму майже 2,1 млн грн, профінансовано 13 проектів за пріоритетними напрямами діяльності. Всього ж на такі цілі направлено близько 3,5 млн грн. бюджетних коштів.

За результатами моніторингу сфери бізнесу, в регіоні діє 44 малих підприємств та 445 фізичних осіб – підприємців у розрахунку на 10 тис. осіб наявного населення, а загальна чисельність зайнятих у цій сфері нараховує близько 110 тис. осіб.

Сума надходжень до місцевих бюджетів станом на 01.01.2013 року від діяльності суб’єктів малого бізнесу, в порівнянні з 2011 роком, зросла на 66,5% (до 313,32 млн грн), це п’ята частина всіх надходжень (20,5%, +5,5 в.п.).

У центрі уваги облдержадміністрації залишаються питання співпраці з підприємницькою спільнотою на паритетних, диспозитивних засадах. Постійно проводяться зустрічі з представниками організацій та об’єднань підприємців, обговорюються проблемні питання, що перешкоджають діяльності малого і середнього бізнесу.
 

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини