Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:25:19

У прокуратурі області відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів

19.06.2013   12:25

Під головуванням прокурора Чернігівської області Максима Говорухи відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних та судових органів області, на якій обговорено стан ефективності протидії корупції та злочинності, в тому числі її організованим формам.

У вступному слові Максим Говоруха зазначив, що прокуратурою області та правоохоронними органами вжито ряд організаційних і координаційних заходів щодо забезпечення впровадження положень нового Кримінального процесуального кодексу України, що сприяло підвищенню ефективності захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави.

— Завдяки впровадженню новел кримінального законодавства, тісній взаємодії органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, судових, правоохоронних органів та належній координації спільних  дій в області  забезпечено виконання завдань, які ставлять Президент України Віктор Федорович Янукович та Генеральний прокурор України Віктор Павлович Пшонка щодо посилення протидії злочинності та корупції, — підкреслив Максим Говоруха.

Вжиті на виконання покладених державою завдань заходи дали свої позитивні результати. Зокрема, в області не допущено загального погіршення динаміки злочинності. Майже на 20 відсотків зменшилась кількість особливо тяжких злочинів та на 8 тяжких кримінальних правопорушень.

Водночас, ефективність роботи задля зміцнення законності та правопорядку на Чернігівщині ще не повною мірою відповідає вимогам сьогодення. Потребує покращання проведення оперативно-розшукової діяльності оперативними підрозділами, яка належним чином не вплинула на ефективність протидії злочинності, у тому числі її організованим проявам.

 Не є достатньою ефективність протидії корупційним правопорушенням. За розслідуваними у поточному році кримінальними провадженнями про корупційні правопорушення до суду направлено усього 11 обвинувальних актів стосовно такої ж кількості осіб. А загалом до Єдиного реєстру досудових розслідувань з початку року внесено відомості про 39 корупційних правопорушень.

При цьому корупційні злочини майже не виявлялися на пріоритетних напрямках, зокрема, у фінансово-кредитній, банківській системах, у сферах приватизації, охорони здоров’я та інших. Потребує також активізації робота щодо боротьби з корупцією адміністративно-правовими засобами.

Прокурор області також звернув  увагу на важливість реалізації затверджених, як у державі в цілому, так і в Чернігівській області зокрема, програм, спрямованих на протидію злочинності та корупції.

— Без забезпечення тісної взаємодії між правоохоронними органами, органами влади та управління, досягнення належної ефективності у реалізації визначених програмами заходів є неможливим, — підкреслив Максим Говоруха.

Питання протидії корупції не залишаються поза увагою  органів  виконавчої влади місцевого самоврядування. Вживаються заходи щодо запровадження системи контролю за витратами посадовців. З числа працівників кадрових підрозділів визначено відповідальних за своєчасне подання декларацій про майно, доходи і витрати. У багатьох органах влади визначено підрозділи «внутрішньої безпеки», на які покладено функції виявлення правопорушень серед працівників відповідних організацій.

Водночас, з року в рік кількість  притягнутих до відповідальності за корупційні правопорушення державних  службовців та посадових осіб місцевого самоврядування є порівняно високою. Зокрема, у поточному році до кримінальної відповідальності притягнуто 5 посадовців, адміністративної – 10.

— Будь-який факт корупційних діянь повинен сприйматися не просто як рядове порушення законодавства, а, передусім, як загрозу на соціально-економічну стабільність, як цинічне нехтування Конституцією та законами України, інтересами громадян нашої держави, — підсумував прокурор області.

Координаційна нарада прийняла рішення, спрямовані на активізацію роботи, покращення взаємодії правоохоронних органів, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, у сфері боротьби зі злочинністю та протидії корупції.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини