Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:49:07

Відлунали дзвони журналістського фестивалю “Золотий передзвін Придесення”

06.06.2013   21:36

Ось уже втринадцяте зібрав і згуртував журналістів, керівників електронних ЗМІ, редакторів друкованих видань щорічний журналістський фестиваль “Золотий Передзвін Придесення”, який започатковано з метою піднесення значимості журналістської праці, підтвердження їх фахового рівня.

Традиційно він проводиться 6 червня у професійне свято журналістів.

Приємно відзначити, що цей захід унікальний, адже в жодній з областей України свята такого формату для журналістів не відбувається. Організаторами фестивалю є Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації за підтримки обласної організації Національної спілки журналістів України, Чернігівської обласної ради та Асоціації регіональних засобів масової інформації.

Цьогорічне урочисте нагородження переможців свята шани журналістської праці відбулося в Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм за участю колег з Брянської області Російської Федерації.

Учасники та гості заходу протягом фестивального дня мали змогу оглянути виставки, розміщені у фойє філармонійного центру, поспілкуватися та обмінятися думками і напрацюваннями.

Вітали учасників і гостей та нагороджували переможців фестивалю “Золотий передзвін Придесення” в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика і заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.

Звертаючись до журналістської громади, Юрій Музика зазначив: “Всім відомий вираз, що журналісти є представниками “четвертої влади”, абсолютно точно змальовує Вашу діяльність, адже саме Ваші статті, теле- і радіопередачі створюють інформаційне поле, в якому ми всі живемо, саме завдяки Вам формується суспільна думка”.

“Ми зацікавлені, щоб представники засобів масової інформації спрямовували виконавчу владу на вирішення проблем, які турбують громадськість”, – наголосив він та виразив сподівання, що цей зв’язок не ослабне, а навпаки, стане ще тіснішим і допоможе виконавчій владі уникати помилок і продуктивніше працювати з громадськістю.

Від імені голови Чернігівської облдержадміністрації Володимира Хоменка Юрій Музика привітав усіх учасників ХІІІ фестивалю журналістів регіональних ЗМІ “Золотий передзвін Придесення” та побажав усьому журналістському загалу Чернігово-Сіверського краю добра і здоров’я, благополуччя в родинах, успіхів на ниві розвитку інформаційного простору України та рідного краю.

В.о заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика та заступник голови облради Валентин Мельничук вручили відзнаки та цінні подарунки переможцям фестивалю.

Цього року ними стали:

у номінації “Кращий журналіст друкованих ЗМІ” – Олег Яновський-Шпак, старший кореспондент Чернігівської обласної молодіжної газети “Гарт”;

у номінації “Кращий журналіст радіо” – Віктор Попок, головний редактор відділу інформаційного мовлення творчого об’єднання телебачення Чернігівської обласної державної телерадіокомпанії;

у номінації “Кращий журналіст телебачення” – Ірина Радковець, редактор телебачення державної організації “Новгород-Сіверська регіональна державна телерадіокомпанія „Сіверська“”;

у номінації “Відкриття року” – Катерина Смичок, завідувач відділу Носівської районної газети “Носівські вісті”;

у номінації “За відданість професії” – Віра Бушай, редактор Чернігівської обласної газети “Живи з надією”;

у номінації “Завжди пам’ятаємо” – добірка матеріалів про Корюківську трагедію та нарис “Життя. Подвиг. Безсмертя” Городнянської міськрайонної газети “Новини Городнянщини”;

у номінації “Краще висвітлення інформації на правову тематику” – стаття “У бій – за справедливість”, Олег Мірошниченко, завідувач відділу Щорської районної газети “Промінь”;

у номінації “Кращий матеріал з висвітлення державної та регіональної політики щодо розвитку дитячої та юнацької творчості” – серія публікацій про напрями реалізації державної та регіональної політики щодо розвитку творчого потенціалу молоді в особах і подіях, Ірина Осташко, кореспондент газети “Деснянка вільна”;

у номінації “Кращий медійний проект” – проекти, присвячені Великій Перемозі: “Книга пам’яті”, “Вшануймо ветерана”, “Щоб пам’ятали”, комунальне підприємство “Телекомпанія „Прилуки“” Прилуцької міської ради;

у номінації “Краще видання року” – Корюківська районна газета “Маяк”.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини