Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:02:37

Чернігівський міський голова привітав жінок з присвоєнням почесного звання України “Мати-героїня”

05.06.2013   19:44

В Чернігівській міській раді міський голова Олександр Соколов привітав з присвоєнням почесного звання “Мати-героїня” жінок, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку.

Враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей, Указами Президента України від 7 березня 2013 року № 118 та № 119 почесне звання України “Мати-героїня” присвоєно:

Воробей Пелагеї Федорівні – матері шести дітей;

Глузд Людмилі Павлівні – матері п’яти дітей;

Давиденко Марії Прокопівні – матері шести дітей;

Дрозд Ганні Петрівні – матері п’яти дітей;

Піддубній Марії Іванівні – матері п’яти дітей;

Семененко Олександрі Ларіонівні– матері п’яти дітей;

Солоповій Ніні Вікторівні– матері п’яти дітей.

 

Довідково: “Мати-героїня” є вищою формою відзначення громадян за вагомий внесок у реалізацію державної політики з питань сім’ї, материнства і дитинства, самовіддане виховання та навчання дітей.

Особи, яким присвоєно почесне звання “Мати-героїня”, мають право на:

– отримання одноразової грошової винагороди у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб (11470,00 грн.) (Указ Президента України від 25 грудня 2007 року № 1254);

– першочергове надання житла за місцем проживання (для тих, хто потребує поліпшення житлових умов) (ст. 45 Житлового кодексу України);

– пенсію за віком після досягнення 50 років і за стаж роботи, не менш як 15 років із зарахуванням до стажу часу догляду за дітьми, але не довше, ніж до досягнення кожною дитиною 3-річного віку;

– пенсію за особливі заслуги як надбавку до пенсії у розмірі від 20 до 25 відсотків (Закон України від 11.07. 2002 р. № 91-ІV “Про внесення змін до Закону України “Про пенсії за особливі заслуги перед Україною”).

З 2006 по теперішній час у місті Чернігові почесне звання “Мати-героїня” отримали 89 мешканок Чернігова.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини